Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Mastercard, CipherTrace’i Satın Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Mastercard, CipherTrace isimli kripto varlık istihbarat şirketini satın alarak, bu alandaki yeteneklerini dijital varlıklar tarafında da genişletmeyi planlıyor. Bu anlaşma ile CipherTrace, Mastercard’ın dijital varlık paketini ve siber güvenlik çözümlerini geliştirecek. Bununla birlikte işletmelerin risklerini tanımlayarak dijital varlık düzenleme ve uyumluluk için daha fazla şeffaflık sağlayacak.

Mastercard Siber ve İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Dijital varlıkların, ticareti yeniden tasarlama potansiyeli var. Dijital varlık ekosisteminin hızlı büyümesiyle birlikte, güvenilir olma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Amacımız, tam da bunu yaparak Mastercard ve CipherTrace’in tamamlayıcı yeteneklerini geliştirmektir”

Mastercard ve CipherTrace Evliliğindeki Amaç Ne?

CipherTrace, müşterilerin kripto varlıklarının güvenliklerini artırıyor ve dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek yardımcı oluyor. Anlaşma, müşterilerin ve paydaşların küresel olarak müşterilerini korumak ve düzenlemelere uymak için çözümlerden yararlanmasına olanak tanıyor.

mastercard ciphertracei satin aldi 2

CipherTrace CEO’su Dave Jevans, CipherTrace ekosisteminin genelinde güvenlik ve şeffaflık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

“Kripto varlık ekonomisini güvende tutmak için bankalar, kripto varlık işlem platformları, hükümet düzenleyicileri, kolluk kuvvetleri ve şirketlere yardım ediyoruz. Mastercard ve CipherTrace ekosistem genelinde güvenlik ve şeffaflık sağlamak için bu vizyona ortak oluyor. CipherTrace’in dünya çapındaki erişimini arttırmak için Mastercard ailesine katılmaktan heyecan duyuyoruz”

CipherTrace ayrıca Fintech’ler, kripto cüzdan sağlayıcıları, hükümetler vb. gibi çok çeşitli ortaklarla sürekli inovasyonun sürdürülmesine yardımcı olacak. Bununla birlikte; Uphold, Gemini ve BitPay ile kripto kartlar oluşturmak için ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Not olarak; satın alma işleminin yıl sonundan önce tamamlanacağı söylendi. Satın alma bedeli ise açıklanmadı.

Yazar: Sena Karakılıç

SEC’den spot Bitcoin ETF başvurularına yıl sonuna kadar müddet

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz hafta spot Bitcoin ETF başvurusu yapan 7 şirket ile bir araya gelmesinin ardından sürece dair yeni iddialar ortaya atıldı. Reuters’ın paylaştığı habere göre 21Shares, ARK Invest, BlackRock ve Grayscale’ın katıldığı zirvede SEC yetkilileri şirketlerden başvuru dosyalarını 29 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlamasını istedi. SEC’in ETF ihraççılarına verdiği ...

Bağlantıyı kopyala