Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Matrixport’tan ters köşede bırakan spot Bitcoin ETF yorumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para piyasaları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına yanıtını beklerken araştırma şirketi Matrixport’tan herkesi ters köşede bırakacak bir yorum geldi. 

Saatler önce bir yatırımcı notu paylaşan Matrixport uzmanları, Bitcoin’in ay sonuna kadar 50 bin dolara yükseleceği beklentisine karşın SEC’in spot yatırım fonu başvurularına olumsuz yanıt vereceğini belirtti:

“ETF başvuru sahipleri ile SEC yetkililerinin sık sık toplantılar yaptığına şahit olduk. Güncellenen başvuruların SEC’in onayından geçmesi için yeterli şartları karşılamadığına inanıyoruz. 2024’ün ikinci çeyreğine kadar pürüzler düzeltilebilir ancak Ocak ayında SEC’in tüm başvuruları reddetmesini bekliyoruz.”

Sürecin siyasi tarafına da vurgu yapan Matrixport, Komisyon üyelerinin çoğunluğunun Demokrat olduğunun altını çizdi. SEC Başkanı Gensler ve ekibinin kriptoya soğuk yaklaşımını hatırlatan uzmanlar, seçimler yaklaşırken bu yaklaşımda bir değişiklik beklemediklerini açıkladı. 

‘Kaldıraçlı işlemlere dikkat’

Kripto araştırmacısı, yılın son çeyreğinden günümüze yatırımcıların ETF onayı beklentisiyle piyasada en az 14 milyar dolarlık kaldıraçlı pozisyon aldığının altını çizdi. Uzmanlar, yukarı yönlü işlem tercihlerinde Fed’in daha güvercin duruşunun etkisini es geçmese de beklentilerin büyük oranda SEC etrafında toplandığını belirtti. 

Matrixport’a göre Komisyon spot fonlara onay vermediği takdirde yatırımcılar yaklaşık 5 milyar dolarlık uzun yönlü kaldıraçlı Bitcoin pozisyonunu kapatacak. Bu hareket tasfiyeleri büyük ölçüde arttırırken fiyatların aşağı yönlü hareket etmesiyle sonuçlanacak.

Matrixport, SEC’in başvurulara yeşil ışık yakmadığı takdirde BTC fiyatının yaklaşık yüzde 20 düşerek 36 – 38 bin dolar aralığına geri çekileceğini tahmin etti. Uzun vadede ise yukarı yönlü beklenti henüz değişmedi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Avustralya Merkez Bankası, CBDC için İş İlanı Açtı

Avustralya’da kripto varlıklar ile ilgili Senato soruşturması devam ediyor. Diğer yandan Avustralya Merkez Bankası (RBA), Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) araştırma ekibinde yer alacak bir pozisyon için iş ilanı yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti. Merkez bankasının bu ilanı, ülkenin dijital para birimi oluşturma konusunda ılımlı olduğunu gösteriyor. Avustralya Merkez Bankası, CBDC Geliştirmek için İlan Açtı ...

Bağlantıyı kopyala