Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Mehmet Şimşek kripto para düzenlemesi için net tarihi verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2024 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. Bu yıl ekonomide gerçekleşen faaliyetlerden bahseden ve gelecek yıla ilişkin genel bir çerçeve çizen Şimşek, mesajları arasında kripto düzenlemesine de yer verdi.

Şimşek kripto para yasa tasarısını kara para ile mücadele başlığı altında ele alırken “Sadece bir eksiğimiz kaldı, kripto.” dedi.

Türkiye’nin 40 FATF standardından 39’uyla uyumlu hale geldiğini, FATF’ın ekim ayındaki toplantısından kendisine gönderilen mektupla bunun somutlaştığını bildiren Mehmet Şimşek Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Onu (kripto para düzenlemesi) da ocak ayında inşallah getireceğiz. Kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme ama bu yeterli olmuyor. Ayrıca, gri listeden çıkmak için uygulamada etkinlik gerekiyor. Uygulamada etkinlik noktasında da çok mesafe katettik ve FATF ile bunları paylaştık. Tabii ki bu bir karardır, bir ülke bile çıkıp itiraz ettiği zaman olmayabiliyor ama inanıyorum ki Türkiye’nin bu ilerlemesi eninde sonunda takdir edilecek. Önümüzdeki yıl inşallah Türkiye gri listeden çıkmış olacak.”

“Kara parayla mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz”

Şimşek, açıklamalarında son zamanda artan vergiler tartışmasına da değindi. “Türkiye’de vergide temel sorun, dolaylı vergi yükünün yüksekliği değil, dolaysız vergi gelirlerinin yeterli düzeyde olmamasıdır.” diyen Şimşek, kripto varlıkların vergilendirmesinin nasıl olacağına ilişkin bilgi vermedi.

Bakan ayrıca “Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadeleyi kararlılıkla yürütüyoruz.” dedi.

Yazar: BTCHaber

Terra, Beyzbol Takımı Washington Nationals’a Sponsor Oldu

Blockchain ve spor sektörü arasındaki bağlar hızla gelişmeye devam ediyor. Son olarak Terra, ABD’de profesyonel bir beyzbol takımı olan Washington Nationals ile bir sponsorluk anlaşması yaptı. Yapıla duyuruya göre anlaşma, Nationals Park’taki önde gelen kulüp alanının isim sponsorluğunu içeriyor ve hayranlar için gelecekteki Blockchain ve kripto para birimi uygulamaları için bir temel oluşturuyor. Terra ve ...

Bağlantıyı kopyala