Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Meta CEO’su Zuckerberg: Instagram, NFT Oyununa Girecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Metaverse vizyonu kapsamında ismini Meta olarak değiştiren Facebook, bu alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Instagram’ın da çatı şirketi olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada Instagram için NFT müjdesi verdi.

Instagram da NFT Yarışına Dahil Oluyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, NFT’lerin Instagram’a geleceğini doğruladı. SXSW konferansında konuşan Zuckerberg, şimdilik bununla ilgili bir tarih ise vermedi.

Daha önce çıkan söylentilere bakacak olursak, kullanıcıların Instagram üzerinden NFT üretebileceği, var olan koleksiyonlarını paylaşabileceği konuşuluyor.

Decrypt‘e göre, Zuckerberg konuşmasında,  bir gün kullanıcıların dijital avatarlarının kıyafetlerini NFT olarak basabileceklerini umduğunu söyledi, ancak bunun gerçekleşmesinden önce hala yapılması gereken işler olduğunu kabul etti. 

Aslında bu hamle Zuckerberg’in blockchain teknolojisine ilk adımı değil. 2019 yılında da şirket, Libra isimli dijital para birimi çıkarmak için kolları sıvamıştı. Ancak burada siyasi açıdan bir engelle karşılaştı.

Sözde Libra Derneği’nin kurucu üyelerinden bazıları, ABD Senatörleri Sherrod Brown (D-OH) ve Brian Schatz’ın (D-HI) baskısının ardından duyurulmasından sonraki aylar içinde projeden ayrıldı. Proje rafa kaldırıldı.

Yazar: Hazal Orta

Ethereum yükseltmesi Dencun’da sorunlu test başlangıcı

Ethereum (ETH) ağında beklenen Dencen yükseltmesi bu sabah Goerli test ağında yayınlandı. Çekirdek geliştiricilerin çoğunluğundan onay alan güncelleme ilk saatlerinde bir dizi sorunla karşılaştı. Blokzincir geliştiricilerinin sosyal medyada yaptığı paylaşımlara göre yaşanan bazı senkorizasyon sorunları, blokzincir ağının bölünmesine yol açacak bir sıkıntı meydana getirdi. Yaşanan sorun hakkında paylaşım yapan ETH geliştiricisi Tim Beiko, yapılacak düzeltmeyle birlikte ...

Bağlantıyı kopyala