Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

MetaMask, 22 milyon indirmeyi geride bıraktı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasında kullanıcıların varlıklarını saklamak için tercih ettiği cüzdan hizmetlerinden birisi olan MetaMask büyümeye devam ediyor. Son rapora göre MetaMask’ın 22,66 milyon indirme ile zirvede yer aldığını ortaya koyuyor, ancak diğer cüzdanlar da yarışta geri kalmıyor.

Merkezi Borsaların Cüzdanları Yükselişte

CoinGecko’nun yakın zamanda ortaya koyduğu bir analiz, MetaMask‘ın en yaygın kullanılan kripto sıcak cüzdan olduğunu belirtiyor. İndirme sayısı 22,66 milyonu aşan MetaMask, pazarda lider konumda bulunuyor.

Bu başarıyı takip eden diğer önemli cüzdanlar Coinbase Wallet, Trust Wallet ve Blockchain.com Wallet olarak sıralanıyor. Her biri, yaklaşık olarak on milyon indirme ile kullanıcılar arasında popüler. Bitcoin.com Wallet ise beş milyon yüklemeyle beşinci sıraya yerleşiyor. İlk dört sıradaki cüzdanlar, toplamda 54,06 milyon indirme ile kripto cüzdan kurulumlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

CoinGecko’nun “Kripto Sıcak Cüzdanlarında Kendi Kendine Saklama: Popüler Seçimler” adlı raporunda, ilk on sıradaki cüzdanların, daha az tercih edilen diğer cüzdanlardan dört kat daha fazla indirmeye sahip olduğu vurgulanıyor.

Bununla birlikte, ilk on cüzdanın yarısı merkezi kripto borsalarıyla ilişkilendiriliyor. Bu da merkezi kurumların, kullanıcıların kripto paralarını kendi kontrolünde tutmalarına olan ilgisini yansıtmaktadır. Örneğin, Coinbase Wallet ve Crypto.com DeFi Wallet kendi borsaları tarafından oluşturuldu, Trust Wallet ise 2018’de Binance tarafından satın alındı. BitKeep, Bitget borsası tarafından desteklenmekte, ayrıca SafePal donanım cüzdanı da Binance Labs’tan yatırım almış durumda.

Yazar: Burak Köse

Madenciler Taşınıyor: Merge Sonrası ETC Hashrate ATH Yaptı

Günümüzde kripto madenciliğinden gelen oldukça büyük bir işlem gücü bulunuyor. Bu işlem günün büyük bir kısmı kısa bir süre önce Merge güncellemesini başarıyla tamamlamadan önce Ethereum’da bulunuyordu. Ancak Ethereum’un PoS’a (hisse kanıtı) geçmesi ile birlikte bu durum değişiyor. Öyle ki Ethereum madenciliği yapamayan madenciler Ethereum’un 16 Temmuz 2016’da fork’lanmış sürümü Ethereum Classic’e yöneliyor. Bu durum ...

Bağlantıyı kopyala