Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

MetaMask’e Flow Ağı Eklenir mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Flow (FLOW) Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ olmadığından MetaMask’e eklenemez.

FLOW ağındaki NFT’ler ve diğer uygulamalarla etkileşime girmek istiyorsanız Blocto veya Lilico gibi alternatif Flow web3 cüzdanlarını indirebilirsiniz.

MetaMask Flow Ağını Destekliyor mu?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu sorunun yanıtı hayır. MetaMask sadece Ethereum Sanal Makinesi (EVM) üzerine geliştirilmiş veya uyumlu katman-1 ve katman-2 ağlarını destekliyor. Bu da MetaMask’e eklemek istediğiniz blockchain ağının kesinlikle Solidity programlama dilinde geliştirilmiş olması gerektiği anlamına geliyor. EVM uyumlu ağlara örnek olarak Ethereum, Avalanche, Optimism, Polygon ve Arbitrum verilebilir.

Flow, “Cadence” adı verilen kendi programlama diliyle geliştirilmiştir. Cadence hakkında daha fazla bilgiye hazırladığımız kapsamlı blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

‍En Popüler Flow Cüzdanları

Web tarayıcınıza veya mobil cihazınıza Flow cüzdanı kurmanın en iyi yolu FLOW uyumlu bir Web3 cüzdanı indirmektir. Aşağıda listelediğimiz cüzdanların hepsi farklı avantaj ve dezavantajlara sahip. En popüler Flow cüzdanlarından bazıları şu şekilde:

  • Blocto: iOS ve Android cihazlar için Flow cüzdanı.
  • Ledger: Dünyanın en popüler donanım cüzdanı.
  • Dapper Wallet: Popüler web cüzdanı.
  • Lilico: NFT odaklı gözetimsiz web cüzdanı.
flow cuzdanlari

Flow Blockchain’i Nedir?

Flow, dijital varlıklar ve NFT’ler için geliştirilmiş bir ağdır. Flow ağı ‘Cadence’ olarak Adlandırılan bir programla diliyle geliştirilmiştir. Bu da Flow blockchain’ine diğer ağlara nispeten daha fazla esneklik, özelleştirilebilirlik katıyor. Flow ağı ayrıca ‘Composables’ adı verilen karmaşık dijital varlıklar oluşturulmasına ve ‘Resource Oriented Programming’ ile Flow bloockchain’inde kolaylıkla geliştirilmeler yapılmasına olanak sağlıyor.

Flow’un geliştiricileri arasında Google, Facebook ve Microsoft gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin eski çalışanları yer alıyor. Flow’un yatırımcıları arasında ise Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures var.

flow nedir 1

Flow Blockchain’i hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya Flow Whitepaper‘ını okuyabilirsiniz.

‍Editörün Notu:

MetaMask, EVM uyumlu olmayan bir programlama dili kullanması nedeniyle Flow blockchain’ini desteklemiyor. Ancak alternatif olarak yukarıda listelediğimiz Flow cüzdanlarını kullanabilirsiniz. Flow ağında NFT’ler ve dijital varlıklarla etkileşime girmek istiyorsanız Blocto veya Lilico gibi cüzdanlar iyi bir tercih olabilir.

Yazar: Tuncay Aydıner

Bitcoin madencisi Riot’tan güçlü bilanço

ABD’li Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms, geçtiğimiz gün 2023 son çeyrek finansal raporunu yayınladı. Şirket, geçtiğimiz yılın son üç ayında 280,7 milyon dolar gelir elde etti. Güç kredileri yoluyla 71,2 milyon dolar ek kazanç sağlayan şirket, Bitcoin üretimini 6 bin 626 adete çıkardı. Üretilen BTC miktarı bir senede yüzde 19 artış gösterdi. BTC ağında hash ...

Bağlantıyı kopyala