Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

MetaMask’e Klaytn Ağı Nasıl Eklenir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Klaytn, metaverse, GameFi ve yaratıcı ekonomiye odaklanmak için oluşturulmuş halka açık bir blok zinciridir. Haziran 2019’da piyasaya sürüldü ve Güney Kore’de baskın blok zinciri platformu olarak kendini kanıtladı. Ethereum uyumlu zincir, şu anda Klaytn Vakfı tarafından yönetilen Singapur’daki üssünden küresel iş genişlemesi geçiriyor.

Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri de “MetaMask’e Klaytn ağı nasıl eklenir?” sorusu. Bu yazımızda tartışmasız en güvenilir gözetimsiz kripto para cüzdanlarından MetaMask’e nasıl Klaytn ağını ekleyebileceğimize yakından bakacağız.

Klaytn Ağı MetaMask’e Nasıl Eklenir?

MetaMask’ı daha önce kullandıysanız, cüzdanın Ethereum ağı ve bazı testnet ağları ile birlikte geldiğini fark etmişsinizdir. Ancak, diğer tüm ağlar da cüzdana kolaylıkla eklenebilir.

MetaMask’a bir Chrome uzantısı veya bir mobil uygulama aracılığıyla erişebilirsiniz.

MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

Adım 1: MetaMask cüzdanınıza giriş yapın, sağ üst köşedeki “Networks” butonuna tıklayın

Varsayılan olarak, ağ Ethereum Mainnet‘ine olarak ayarlanmıştır. Bu buton sayesinde MetaMask’inizin hangi ağda çalıştığını öğrenebilirsiniz.

Adım 2: Açılan menüden Add Network’e tıklayın.

content add avalanche network metamask
metamask’a avalanche ağı ekleme

Adım 3: Sizi aşağıdaki gibi bir sayfa karşılayacak. Bu sayfada Klaytn blockchain bilgilerini doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurun.

metamaske klaytn agini ekleme

MetaMask’inize Klaytn ağını eklemek için bilgileri manuel bir şekilde girmek yerine bu bilgileri kopyalayıp doğrudan ilgili alanlara yapıştırabilirsiniz. Bu hem işlemleri hızlandırır, yazım hatası ve diğer hata olasılıklarını azaltır.

Network Name: Klaytn Mainnet

New RPC URL: https://public-node-api.klaytnapi.com/v1/cypress

Chain ID: 8217

Currency Symbol: KLAY

Block Explorer URL: https://scope.klaytn.com

Tüm bu bilgileri doldurup “Save” butonuna tıkladıktan sonra “Network” sayfasına yönlendirileceksiniz.

İşte hepsi bu kadar!

Artık MetaMask cüzdan adresinizi kopyalayabilir ve cüzdanınıza para transfer edebilirsiniz. Yalnızca ağın desteklediği fonları Klaytn cüzdanınıza gönderebileceğinizi unutmayın, aksi takdirde fonlarınızı kaybedersiniz.

Yazar: Tuncay Aydıner

OCC Eski Başkanı Brian Brooks, Binance US CEO’su Olarak Görev Alacak

Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) Eski Başkanı Brian Brooks, önde gelen kripto para borsası Binance US’in CEO’su olarak görev alacak.  Bir The Wall Street Journal haberine göre Brooks, Binance US’in CEO’su olarak işe alındı. Brooks’un 1 Mayıs’ta Ripple eski yöneticisi Catherine Coley’in yerini alması bekleniyor.  Brooks’un kripto para sektörü ile oldukça derin bağları var. Üst ...

Bağlantıyı kopyala