Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Metaverse Devrim Değil Evrim Olacak! 

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kapital’in yeni bölümünde Kıvılcım Harika Ertunç’un konuğu GoArt Metaverse kurucusu Burak Soylu oldu. Merkeziyetsizlik konsepti, Web3 ve Metaverse teknolojileri ve yenilikleri, dünya ve Türkiye’deki metaverse yatırımları gibi konular yeni bölümün konuları arasında yer aldı. 

Neler Konuşuldu?

GoArt Metaverse, Türkiye’de metaverse denilince akla gelen ilk şirket olma yolundaki adımlarına devam ediyor. Biz de bu hafta Kapital’de GoArt Metaverse kurucusu Burak Soylu ile hem metaverse teknolojilerini hem de Türkiye ve dünya için metaverse’ün ne demek olduğunu konuştuk.

Soylu, içinde bulunduğumuz dünyanın da bir metaverse olduğunu söyleyerek dikkat çekici bir açıklama yaptı. Soylu’ya göre, metaverse, iç mimarların , şehir plancıların, grafik tasarımcıların ve yazılımcıların hayat kurtarıcı teknolojilerinden biri olacak. Öte yandan bir diğer önemli konu da meslekler. Şimdilerde gereksiz gibi görünen birçok meslek, ilerleyen zamanda gerekli hale gelecek. Gerekli meslekler ise zaman içinde anlamını yitirecek. Soylu, metaverse teknolojilerinin özellikle eğitim sektöründe önemli bir rol oynayacağını belirtti:

“Hücreleri görerek, dokunarak ve onların ne olduğunu anlayarak öğreneceğiz. Çünkü bizim görsel zekamız, düşünsel zekamızdan daha güçlü. Bunları daha iyi algılayabileceğimiz bir yola geleceğiz.”

Burak Soylu, genç nesle de yazılım mühendisliği, sanat tasarımı ve grafik tasarımı bölümlerine yoğunlaşmaları yönünde bir tavsiye verdi. 

“Bakış açılarını geleneksel sektörlerden yenilikçi sektörlere kaydırsınlar.” diyen Soylu, geleceğin böyle inşa edileceğinin altını çizdi.

Yazar: Sena Karakılıç

En Yaygın NFT Dolandırıcılıkları Neler? Nasıl Dikkat Ederiz?

Son zamanların hızla yükselen yıldızı NFT. Artık hemen hemen her şey NFT üzerinden satışa çıkarılabiliyor. Fakat dolandırıcılar bu alana da adım atmış durumda. NFT sanat eserlerinin değeri her geçen gün artıyor. Bununla beraber hızla büyüyen bu piyasa, dolandırıcıların dikkatinden kaçmıyor. Peki, yaygın olarak NFT dolandırıcılıkları nelerdir? Bu durumdan nasıl uzak durabilirsiniz? Şimdi bunun cevabını bulalım: 1-Sahte ...

Bağlantıyı kopyala