Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Microsoft, Dijital Kimliklerin Korunabilmesi İçin Bitcoin (BTC) Blokzincirini Kullanacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Microsoft’un insanların dijital kimliklerini korumalarına yardımcı olma amacıyla Bitcoin (BTC) blokzincirini kullandığı projeyi içeren bir paylaşımda bulundu.

Microsoft bu projeyle, Merkezi Olmayan Tanımlayıcılar (DID’ler) oluşturmak isteyen ION projesine katkıda bulunacak. Tanımlayıcılar, kişilerin internet üzerinde gerçekleştirdiği faaliyetler için bağlantı noktaları olacaktır.

Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, internetteki mahremiyetlerini koruyabilecek ve bilgilerinin başkaları tarafından kontrol edilmesinin önüne geçebilecek.

Bitcoin’in amacı merkezi otoritenin para üzerindeki etkisini ortadan kaldırmaktır. ION da aynı mantıklı hareket eder ve bunu dijital kimlikler için gerçekleştirme gayretindedir.

Bitcoin blokzinciri, DID’ler ortaya çıkarmak için yüksek düzeyde ademi merkeziyetçilik ve güvenlik sağlamak için bu projede kullanılacak.

Microsoft tarafından paylaşılan tanıtım belgesine göre şirket, insanların üçüncü kişilerle bilgileri paylaşmalarındansa, güvenli bir bulut alanı kullanmaları gerektiğine inanıyor.

Şirket bunların hepsini Bitcoin blokzinciri üzerinde inşa etmek için çalışmalara başlamış durumda.

Yazar: Cem Yavuz

Bitcoin (BTC) soluklanırken Ether (ETH) hız kesmiyor

Neredeyse on gündür kesintisiz yükselen kripto para piyasası, haftanın son günlerinde yatay seyrediyor. 1 trilyon doları aşkın piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, Cuma sabahına 52 bin 100 dolardan başladı. Bir süredir yerinden hareket etmeyen BTC, CoinGecko’nun verilerine göre son 24 saatte sadece yüzde 0,3 değer kazandı. Kripto dünyasının iki numarası Ether, Bitcoin’in aksine ...

Bağlantıyı kopyala