Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Minnesota Senatörü, SEC’i Kriptoya Tavrı Nedeniyle Eleştirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ripple ile yıllardır süren davası, reddedilen ETF’ler, yasa dışı kabul edilen ICO’lar ve geçicek düzenleme çalışmaları. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kriptoya çok daha yakın davranmaya tavrı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak Minnesota Senatörü Tom Emmer, SEC’i bu tutumu nedeniyle eleştirdi.

Minnesota Senatörü, SEC’i “Güce Aç Bir Düzenleyici Olarak” Tanımladı

Kripto para sektörü şu anda oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Olumsuz gelişmelerin olumlu gelişmelere nazaran daha çok olduğu günümüzde en önemli sorunlardan birisi de düzenleyici belirsizliği. Bu konuda katı bir politika izleyen SEC ise düzenleme konusunda çok aktif olmazken baskı konusunda öne çıkıyor. Genellikle ETF ve ETP’leri reddetmesi ile sık sık günceme gelen SEC, bu sefer de Minnesota Senatörü Tom Emmer’den oldukça sert eleştiriler aldı.

Senatör Emmer kısa bir süre önce paylaştığı videosunda, SEC’in “kesinlikle kabul edilemez” uygulamalarına yönelik sert sözler de sarf etti. Emmer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

SEC, Başkan Gensler’in yönetimindegüce aç bir düzenleyici hâline geldi, yaptırımı siyasallaştırdı, şirketleri Komisyonla ‘gelip konuşmaları’ için tuzağa düşürdü, ardından onları yaptırım eylemleriyle vurarak, iyi niyetli işbirliğini caydırdı”

Emmer’a göre SEC’in bu tutumu kriptonun gelişimi açısından önemli bir tehdit.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Holoride, Sanal Gerçekliği Otomobillere Getiriyor

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Audi tarafından desteklenen Holoride, metaverse’ü yeni alanlarda deneyimleyebilmenin önünü açıyor. Las Vegas’ta düzenlenen CES 2023 etkinliğinde Holoride, otomobiller için önemli bir duyuru yaptı. Metaverse Otomobillere Geliyor Audi’nin desteklediği bir girişim olan Holoride, otomobillerin hareketini gerçek zamanlı olarak analiz ederek yolculuk esnasında yaşanacak rahatsızlıkların önüne geçmeyi planlıyor. Otomobil ile ...

Bağlantıyı kopyala