Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

MoonSwap (MOON) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

MoonSwap (MOON) kullanıcılarına yeni nesil yöntemler sunan yenilikçi bir merkezsiz borsa platformudur (DEX). Kripto para piyasasındaki en değerli altcoin Ethereum (ETH) tarafından desteklenen bu platform bir tür AMM (otomatik piyasa yapıcı) mekanizmadan faydalanıyor. Bu sayede geleneksel ve merkezi borsaların yapısında uzakta, kaliteli ve avantajlı kripto para işlemleri gerçekleştirmek mümkün hale geliyor. MoonSwap tarafından sağlanan imkanları saymaya devam edersek yüksek hızlı ve sıfır ücretli alım satımlardan bahsetmemiz gerekiyor. Peki bu borsa gerçekten ücretsiz işlemler sunuyor mu? MoonSwap ekosistemi hakkında detaylı incelemelere ve kripto para ekosistemine neler kazandırdığına bu içerikte yer veriyor olacağız. Ayrıca platformda kullanılan kripto para MOON token’ler ile ilgili olarak da birtakım verileri yine burada paylaşacağız.

MoonSwap (MOON), yukarıda da ifade ettiğimiz gibi kullanıcılarına birtakım avantajlar veren merkezsiz bir borsa platformudur. Kripto para piyasasında çok sayıda borsa platformu yer alıyor. Ancak borsaların çoğunun merkezsiz özelliklere sahip olmadığını ve bir şirketvari merkezden yönetildiğini biliyoruz. Örneğin dünyanın en büyük borsa platformlarından Binance merkezsiz değil. Merkezsiz borsalar, kripto paraların temel felsefesini tamamlamak üzere çıkarılan bir düşünce. Bu düşünceye göre borsa platformunun bir sahibi bulunmuyor ve işlemlerden bir zümre ücret almıyor. Gereken düzenlemeleri ise AMM adı verilen bir teknoloji otomatik olarak yapıyor. Bu sayede kullanıcıların hızlı ve düşük ücretli, bazen de ücretsiz işlem yapabilmelerine imkan veriliyor. MoonSwap borsası da merkezsiz bir platform olarak dikkatleri üzerine çekti.

Moonswap

MoonSwap (MOON) Ne Zaman Çıktı?

MoonSwap (MOON) platformu herhangi bir fon toplama faaliyeti gerçekleşmeden çalışmalarına başladı. Platformun kripto parası MOON token’lerin de önceden kazılmayan bir yapıya sahip olduğu bilgisi projenin internet sayfasında belirtiliyor. Yine aynı sayfada yer alan verilere göre borsada gerçekleşen işlemlerden şimdiye dek 26,5 milyon dolarlık ücret tahsil edilmedi. Yani MoonSwap ücret tahsil ederek çalışan bir borsa olsaydı kullanıcıların borsada gerçekleştirdiği işlemlerden toplamda bu kadar gelir elde edebilecekti. Ancak topluluğu düşünen ve merkezsiz niteliklerde bir borsa olmayı tercih eden MoonSwap kullanıcılarının ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık veriyor.

MoonSwap (MOON) Fiyatı Nedir?

MoonSwap (MOON) platformunun kripto parası MOON token’ler ile ilgili en yeni fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. MoonSwap ekibi tarafından projenin tanıtımı adına hazırlanan evraklarda MOON token’ler hakkında ve MoonSwap ekosistemine yönelik ilgi çekici ve kullanışlı veriler yer alıyor. Bu verilere göre piyasaya toplamda arz edilecek MOON token sayısının sınırlandırıldığı bilgisine rastlamıyoruz. Bunun yerine ekibin belirttiği ve teknik olarak garanti altında olmayan bir toplam arz miktarı bulunuyor. Bu miktarın 29,2 milyon olduğunu görüyoruz. Halihazırda dolaşımda bulunan token sayısı ise bu miktarın neredeyse tamamına karşılık geliyor: 29,1 milyon.

MOON nedir

MoonSwap Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Moon token [mcryptocoin=”MOON” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Moon token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”MOON” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Moon token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”MOON” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”MOON” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

MoonSwap Kaç Dolar?                            

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Moon token [mcryptocoin=”MOON” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle Moon token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2,42 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Moon token yılın en düşük seviyesini ise 0,21 dolarla belirledi.

MoonSwap (MOON) Nasıl Çalışmaktadır?

MoonSwap (MOON) platformu gücünü lider altcoin Ethereum’dan (ETH) alıyor. ETH blockchain’i üzerinde ikinci kademede işlem gösteren MoonSwap kullanıcılarının yüksek hızlı ve ücretsiz işlemler gerçekleştirmesine imkan veriyor. Borsanın açık bir ağ olarak bilinen Conflux ağına yerleştirildiği bilgisinin yer aldığını görüyoruz. Birçok bağlamda MoonSwap platformu mevcut borsalardan farklılık gösteriyor. Bu farklılıklardan birisi de topluluk tarafından yönetiliyor oluşu. Moon token sahipleri platformun geleceğine karar veriyor. Bu borsanın işlevselliğinden de bu token’ler sorumlu diyebiliriz. Bunların yanı sıra borsada çok sayıda varlığa imkan sunulduğu söylenebilir. Bu varlıklar arasında NFT değerleri ya da ERC-20 ve CRC-20 ya da ERC-721 gibi token’ler bulunuyor.

AMM teknolojisi kripto para alanında yeni bir çığır açan teknolojilerden. Buna göre piyasadaki fiyatlandırmalar otomatik olarak ayarlanıyor. Yani borsalar geleneksel platformlardaki işlem tahtasından farklı bir şekilde faaliyet gösteriyor. Bu sayede kullanıcıların kripto para değiş tokuşunda bulunması yani alım satımı yapması yeni bir boyut kazanıyor. Merkezsiz borsa ekosistemlerinde bulunması gereken ve hayati noktaya sahip olan unsurun likidite havuzu olduğunu söyleyebiliriz. Bu havuz sayesinde kullanıcıların işlemleri anında ve güvenli bir şekilde gerçekleşebiliyor. MoonSwap de buna benzer bir yapıya kendi ekosisteminde yer veriyor. Borsanın en dikkat çekici özelliğinin işlemleri ücretsiz sağlıyor oluşu olduğunu söyleyebiliriz. MoonSwap platformunda alım satımın dışında çok sayıda hizmetin sunulduğunu ifade edebiliriz. Kullanıcılar borsanın web sayfasını ziyaret ederek bu özellikleri detaylıca inceleyebilirler.

MOON token

MoonSwap (MOON) Nasıl Satın Alınır?

MoonSwap (MOON) platformunun kripto parası MOON token’ler öncelikle kendi borsası üzerinden kolaylıkla temin edilebilir. Bunun yanı sıra MOON token satın almak isteyen kullanıcıların farklı borsa platformların üzerinden bu isteklerini yerine getirebileceğini de belirtelim. Ancak bu borsaların sınırlı sayıda olduğunu görüyoruz. MOON alım satımına izin veren borsalar Uniswap ve BKEX olarak belirtiliyor. Uniswap üzerinden WETH ile MOON satın alma imkanı bulunuyor.

Yazar: Ömer Uçar

Bitcoin Madenciliği Değişiyor!

Bitcoin‘in uzun zamandır tartışılan yüksek enerji tüketimi ve karbon ayak izi konusu yine gündemin ana maddesi haline geldi. Bunun sebebi ise Bloomberg’in kripto para piyasası analisti Jamie Coutts tarafından hazırlanan yeni bir rapor. Coutts’a göre, madencilerin fosil yakıtın daha az yoğun olduğu bölgelere kayması ve şebeke dışı güçleri benimsemesiyle Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ...

Bağlantıyı kopyala