Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Morgan Stanley uzmanı: Bitcoin ve CBDC dolar için bir tehdit

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Morgan Stanley’in dijital varlıklar başkanı Andrew Peel, Bitcoin ve CBDC’ler ile gelen “dijital varlıkların küresel algısı ve kullanımındaki paradigma değişikliğinin” küresel döviz rezervi ABD dolarını tehdit ettiğini söyledi.

Peel, ABD’de bir dizi spot Bitcoin ETF’in onaylamasıyla bu değişikliğin önemli ölçüde hızlandığını ve yeni ürünlere haftalık girişin 1,18 milyar doları aştığını vurguladı.

Peel, şu anda dünya çapında 106 milyon insanın kripto para birimine sahip olduğunu ve 80’den fazla ülkede Bitcoin ATM’lerinin bulunduğuna değinerek Bitcoin’in (BTC) son 15 yıldaki küresel benimsenmesini “olağanüstü” olarak niteledi.

Sabit coin’leri ‘kriptonun öldürücü uyguluması’ olarak tanımladı

Uzman isim “CBDC’ler sınır ötesi ödemeler için birleşik bir standart oluşturma potansiyeline sahip; bu da SWIFT gibi geleneksel aracılara olan bağımlılığı ve dolar gibi baskın para birimlerinin kullanımını azaltabilir.” diye konuştu.

Peel’e göre, “ayrıca CBDC’ler, ödemeleri otomatikleştirmek için akıllı sözleşmelerin kullanılması, programlanabilir para kavramını pratik bir gerçeğe dönüştürmek gibi finansal hizmetlerde önemli yeniliklere olanak sağlayabilir”.

Peel, sabit kripto para birimlerinin küresel finansa daha yararlı bir katkı sağlayabileceğini ve kriptonun “öldürücü uygulaması” olduklarını söyledi.

Yazar: BTCHaber

Waves’in (WAVES) TL Bazında Teknik Analizi – 7 Aralık 2020

Waves’in (WAVES) Paribu (paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte siyah renkteki uzun vadeli yükselen direnç çizgisi ile yeşil renkteki yükselen trend çizgisi arasındaki hareket dirençlerine doğru devam ediyor. Şu an itibariyle yaklaşık 66 TL seviyesinden işlem gören WAVES’in önündeki en yakın direnci 69 TL seviyesinden geçen uzun vadeli yükselen direnç çizgisi. ...

Bağlantıyı kopyala