Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Mt Gox, Bitcoin için potansiyel bir tehlike mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Mt Gox geri ödemeleri Bitcoin için sanıldığı kadar kötü sonuçlara yol açacak mı? Kripto analistleri korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Feshedilmiş kripto borsası Mt Gox, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruda geri ödemelerin Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash cinsinden başlatılacağını açıkladı. Şirketin 9 milyar dolara yakın BTC’yi geri ödemesi bekleniyor.

Kripto para piyasasında, Mt Gox’un satış baskısı yaratacağına dair endişelerin oluşması neticesinde düşüş yaşandı. Düşüş trendinde olan Bitcoin, 59.000 doların altına sarktı. Birçok yatırımcı, yükseliş sezonunun ertelendiğini öne sürdü.

Analistler, Mt Gox’un alacaklılarına yapacağı ödemelerin Bitcoin üzerindeki etkisini yorumladı.

Mt Gox Bitcoin satışları baskı yaratmayabilir

Cointelegraph’ın analist görüşünden derlediği habere göre, Mt Gox’un satışları sanıldığı kadar tehlikeli bir durum değil.

Analistler, Temmuz ayında başlayacak olan yaklaşık 9 milyar dolarlık geri ödemelerin Bitcoin fiyatını etkilemeyebileceğini, ancak Bitcoin Cash için aynı şeyi söylemenin zor olduğunu söyledi. Bitcoin Cash, bu dönemde büyük bir düşüş yaşayabilir.

IG Markets analisti Tony Sycamore, Cointelegraph’a verdiği demeçte, yaklaşan geri ödemelerin etkisi hakkında somut bir tahminde bulunmak için tarihsel faktörlere bakılabileceğini belirtti. Sycamore, ortalama 4,5 milyar dolar değerinde BTC’nin Temmuz ayından itibaren piyasaya sürülebileceğini tahmin ettiğini aktardı. Analiste göre, geri ödemeyi alan her yatırımcı Bitcoin’lerini satmayacak.

Sycamore, Mt Gox gündeminin kripto para piyasasında çoktan fiyatlandığını ve satışlar başladığında benzer etkilerin görülmeyeceğini öne sürdü. Analist, “Geri ödemeler uzun zamandır geliyordu.” yorumunda bulundu.

Analist, 200 günlük hareketli ortalamadaki güçlü desteği işaret etti. Bu destek ışığında önümüzdeki haftalarda toparlanma gelebilir. Sycamore, “Bence sadece bir sifon çektik. Bu dalgalanmanın nedeni, Mt. Gox’un satış beklentileriyle doruğa ulaşan tüm bu etkilerdir.” dedi.

Mt Gox, 2014’ün Şubat ayında hack’lendikten sonra 940.000 BTC kaybetmişti. Borsa, yaşanan sıkıntılı süreçlerin ardından alacaklılara geri ödeme yapmak amacıyla 141.687 BTC’yi köşeye attı. Bu BTC’lerin dağıtımı başlıyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir?

Bitcoin’in (BTC) arzının sınırlılığından kaynaklanan Wrapped Bitcoin (WBTC), topluluk desteği ile önemli konumlara geldi. İlk olarak Ethereum (ETH) ile alım satım işlemlerine olanak sağlayan WBTC, Bitcoin’in geniş bir ekosistem ile etkileşime girmesine olanak sağladı. Özellikle Ethereum ağında sanki Bitcoin ile işlem yapıyormuş gibi bir işlev kazandıran topluluk, Bitcoin’in kullanımına olanak tanımasıyla birlikte Ethereum’un gelişmesine zemin ...

Bağlantıyı kopyala