Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Nayib Bukele ve Steve Hanke Arasındaki Tartışma Sürüyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

El Salvador Başkanı Nayib Bukele ve Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve Hanke arasında, Twitter’da yaşanan tartışma devam ediyor. Hatırlarsanız kısa süre önce Hanke, El Salvador’un Bitcoin madencilik planlarını eleştirmiş, Bukele de bu eleştirilere yanıt vermişti. Yeni karşı atak Hanke’den geldi.

nayib bukele ve steve hanke arasindaki tartisma suruyor 2
El Salvador Başkanı Nayib Bukele

Nayib Bukele ve Steve Hanke Gerilimi Devam Ediyor

El Salvador, yakın bir zamanda ülke jeotermal enerjiyle çalışan Bitcoin madencilik planlarını açıklamıştı. Hanke, planı sertçe eleştirerek Nayib Bukele’ye “narsist” dedi. Bukele de Hanke’yi sert bir dille eleştirdi.

Bukele’nin tweetini alıntılayan Hanke, El Salvador Başkanı’na bazı sorular sordu. Atılan tweette şu sözlere yer veriliyor:

“Aktif olmayan Conchagua yanardağından ne kadar enerji elde edebilirsiniz? Fizibilite çalışması nerede? El Salvador zaten muazzam bir enerji açığına sahip ve elektrik kullanımının yüzde 22’sini ithal ediyor. Bir fizibilite çalışması olmadan, Bitcoin City’nin bu açığı nasıl etkileyeceğini kimse bilemez”

nayib bukele ve steve hanke arasindaki tartisma suruyor 3
Steve Hanke

Çok geçmeden Bukele de Conchagua yanardağı ile ilgili bir tweet attı. Ancak bu kez Hanke işin içinde yoktu. Bukele de tweetinde şöyle dedi:

“Şimdiye kadar 4 tanesini kazdık ve fazla enerjinin bir kısmını Bitcoin madenciliğine ve Bitcoin City’nin ilk güç kaynağına koymayı planlıyoruz”

Yazar: Hazal Orta

Genesis’e iflas planında değişiklik yapma çağrısı

ABD hükümeti, kripto kredi şirketi Genesis’in iflas planından hoşnut değil. ABD Mütevelli Heyeti’nden William Harrington, geçtiğimiz gün New York’taki iflas mahkemesine sunduğu bir dosyada, Genesis’in iflas planı yer aldı. Şirketin, varlıklarını satmak ve yeniden düzenleme yerine tasfiyeye odaklandığı belirtildi. Mütevelli Heyeti’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Planın maddi olarak değişen şartlarının gözden geçirilmesi için ...

Bağlantıyı kopyala