Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Nexo Kullanıcısı, Şirkete Dava Açtı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD operasyonlarına son veren kripto borç verme platformu Nexo’ya yeni davalar açılmaya devam ediyor. Kaliforniya’da yaşanan bir kişi, kripto kredi kuruluşu Nexo’ya yeni bir dava açtığını belirtti.

Nexo Kullanıcılarının Şirkete Açtığı Davalara Yenileri Ekleniyor

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kişi, kripto kredi kuruluşu olan Nexo’ya firmanın kredi almaya yönelik “sahte teşvikinden” dolayı zararını gerekçe göstererek dava açtı.

Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesine yapılan şikâyete göre, Nexo müşterisi John Cress’in faiz getiren bir Nexo hesabı bulunuyordu. Cress, faiz kazancı için kripto varlıklarını Next’e taşıdı. Cress, Nexo’nun sadece kendi varlıklarından faiz kazanmak yerine yatırdığı kripto varlıklara karşı borç alması ve karmaşık finansal ürünlere yatırım yapması için yanlış iddialarla yönlendirildiğini belirtti.

nexo kullanicisi sirkete dava acti 2

Şikâyet dosyasına göre dava, Cress’in nihayetinde, “Tüm kripto varlıklarından büyük ölçüde tasfiye edildiğinde bu yanlış beyanlar sebebiyle milyonlarca dolarlık bir zarara uğradığı” belirtildi. Bununla birlikte şikâyette Cress, kendisini uzun süredir kripto para yatırımcısı olarak tanımladı. Cress, 2014 yılında Bitcoin satın alarak sektöre giriş yaptı ve 2017 yılında ise Ethereum alarak yatırım portföyünü genişletti.

Yazar: Burak Köse

Blockchain Türkiye Platformu, 2024’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi

Türkiye’de sürdürülebilir bir blokzincir ekosistemi oluşturmayı hedefleyen Blockchain Türkiye Platformu (BCTR), yeni yılın ilk yönetim kurulu toplantısını bugün gerçekleştirdi. Türkiye Bilişim Vakfı insiyatifi olan topluluk, Eczacıbaşı’nın ev sahipliğindeki toplantıda üyeler geçtiğimiz yılın detaylı bir şekilde değerlendirilmesinin ardından 2024’e dair öngörü ve planlamaları istişare etti. Resmi internet sitesinden açıklama yapan Blockchain Türkiye Platformu, yeni yılın yönetim ...

Bağlantıyı kopyala