Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

NFT Pazar Yeri OpenSea Küçülme Kararı Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük NFT pazar yeri konumunda olan OpenSea, kripto para piyasalarında yaşanan düşüş nedeniyle küçülme kararı alan son kripto şirketi oldu. OpenSea tarafından yapılan açıklamaya göre şirket çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarttı.

Lider NFT Pazar Yeri OpenSea Çalışanlarının Yüzde 20’sini İşten Çıkarttı

Kripto para birimlerinin son dönemlerde değer kaybetmesiyle birlikte pek çok kripto şirketi zor günler geçirmeye başlamıştı. Bazı şirketler bu zor dönemde iflas kararı alırken bazı şirketler ise küçülme kararı alarak çalışanlarını işten çıkartmıştı. Son dönemin popüler konularından birisi olan NFT’lerin de kripto para birimlerine bağlı olarak değer kaybetmesi sonrasında, dünyanın en büyük NFT pazar yeri konumunda olan OpenSea, küçülme kararı aldığını açıklayarak çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarttığını açıkladı.

nft pazar yeri opensea kuculme karari aldi 2

OpenSea, zorlu piyasa koşulları esnasında işten çıkartma kararı alan en son kripto şirketi oldu. OpenSea CEO’su Devin Finzer tarafından yapılan açıklamada, OpenSea’nin yaşanılan bu zor süreçte çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarttığı belirtildi. OpenSea CEO’su Devin Finzer, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün OpenSea için zor bir gün çünkü ekibimizin yaklaşık yüzde 20’sini işten çıkartıyoruz.” ifadesini kullandı. Finzer açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Bugün yaptığımız bu değişiklikler, çeşitli kripto kış senaryoları altında (mevcut şartlara göre yaklaşık 5 yıl) birden fazla zorlu süreç yaşayacağımızı gösteriyor. Almak zorunda olduğumuz bu zorlu karar, bize bu işten çıkartma kararının sadece tek seferlik olacağı konusunda kendimize güvenimiz tam.

OpenSea CEO’su çalışan sayısının yüzde 20’sini işten çıkarttıklarını açıklamış olsa da bu karardan kaç kişinin etkilendiğini açıklamadı. Konu hakkında daha sonrasında açıklama yapan OpenSea, şirkette 230 kişinin çalışmaya devam ettiğini belirtti. Son olarak kripto para piyasalarında yaşanan düşüşle birlikte NFT pazarının hacminde de önemli ölçüde düşüşler yaşanmış ve bu düşüşlerden OpenSea platformu da olumsuz etkilenmişti.

Yazar: Burak Köse

POAP Nedir?

NFT’lerle birlikte hayatımıza birçok yeni terim giriş yaptı. POAP da onlardan bir tanesi. Bu yazımızda POAP nedir, ne için kullanıldığına ve nasıl çalıştığına yakıdan bakacağız. POAP’lar hem sanal hem de gerçek dünyadaki etkinliklerin katılımcılarına verilen benzersiz NFT rozetleridir. POAP’lar katıldığınız etkinliklerin bir kaydını tutmak için kullanılabilir. Bazıları POAP’ların gelecekte dijital ekonomide çok daha büyük bir ...

Bağlantıyı kopyala