Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Nijerya, Stablecoin’ler için Yasal Çerçeve Oluşturacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para birimlerinin hızlı bir şekilde benimsenmesi ile beraber bu alanda yapılan çalışmalar da hız kazanmış durumda. Son olarak bir hamle de Nijerya‘dan geldi. Nijerya, Bitcoin ve kripto para kullanımını yasal hale getirmek için bir yasa tasarısı çıkaracağını açıklamıştı. Bu kez yapılan açıklamaya göre; Nijerya, stablecoin’ler ve ICO’lar için yasal çerçeve oluşturacak.

Nijerya, Stablecoin’ler için Yasal Çerçeve Oluşturmak için Harekete Geçiyor

Kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) benimseme konusunda dünyanın öncülerinden biri olan Nijerya, özel stablecoin’lerin varlığını da kabul etmeye hazır olduğunu dile getiriyor. Stablecoin’ler için yasal bir çerçeve oluşturma gerekliliği, en son merkez bankası strateji belgesinde belirtiliyor.

vasdnijerya stablecoinler icin yasal cerceve olusturacak

Nijerya Merkez Bankası’nın “Nijerya Ödeme Sistemi Vizyonu 2025” başlığı altında yayınlanan 83 sayfalık raporu, bir stablecoin’in potansiyel uygulaması için düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini ele alıyor. Rapor ayrıca ICO düzenlenmesine de dikkat ediyor. Yatırımcıların kayıplarına neden olan bölgede mevcut düzenleme eksikliğini vurgulanıyor.

Bununla birlikte, CBN, ICO’ları benimseme potansiyelini, sermaye projeleri için kaynak yaratma, eşler arası borç verme ve kitle fonlaması için yeni bir yaklaşım olarak görüyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Brezilya’nın Kripto Düzenlemesi İmzalandı

Kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsendiği ülkeler arasında yer alan Brezilya, bir süredir kripto para düzenlemeleri üzerinde çalışıyordu. Brezilya Devlet Başkanı ülkenin kripto düzenlemelerini imzaladı. Brezilya’nın Kripto Düzenlemesi Yasalaşıyor Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro gün içinde ülkenin Temsilciler Meclisi ve Senatosu tarafından yakın zamanda kabul edilen bir kripto düzenleme yasa tasarısını onayladı. Yeni yasa, sanal ...

Bağlantıyı kopyala