Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Nike İlk NFT Spor Ayakkabısını Duyurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Spor ayakkabı ve giyim markası Nike, NFT endüstrisiyle ilgilendiğini daha önce açıklamıştı. Şirket ilk NFT ayakkabısı olan RTFKT x Nike Dunk Genesis CryptoKicks’i tanıttı.

Nike İlk NFT Spor Ayakkabısıyla Karşımızda

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, geçtiğimiz aralık ayında NFT olarak satılabilen spor ayakkabıları üreten RTFKT şirketini satın almış ve bu hamlesiyle metaverse ve NFT endüstrisine giriş yapmıştı. Bünyesine RTFKT gibi başarılı bir şirketi katan Nike’ın bu hamlesi ilk meyvesini verdi. Nike ilk Ethereum NFT spor ayakkabısı olan RTFKT x Nike Dunk Genesis CryptoKicks tanıttı.

Nike’ın metaverse evrenine özel olarak ürettiği bu ayakkabıyı kullanıcılar metaverse evreninde giyebilecek. Kullanıcılar ayrıca “Skin Vials” ile birlikte ayakkabılarının görünümlerini değiştirebilecek. Nike’ın RTFKT x Nike Dunk Genesis CryptoKicks spor ayakkabılarına sahip olan bazı kullanıcılar ayakkabıları OpenSea üzerinden 5 ETH ya da 15.000 doların üzerinde bir fiyatlandırma ile satışa sunmuş durumda. Son olarak Aralık 2019’da Nike, dijital varlıkların fiziksel bir ürünle eşleşebildiği blok zinciri temelli bir sistem olan CryptoKicks için bir patent yayımlamıştı.

Yazar: Burak Köse

Dorian Görüşüm Kuvvetlendi

Kriptoparalar ve Bitcoin bir yönüyle de gizemler dünyası. Paranın ne olduğu, dünya para sisteminin nasıl çalıştığı ve finansal elitlerin para oyunları hakkında gizemler. Ve tabii bu gizemlerin en tepesinde en ilginç sır var: Bitcoin yazılımını geliştiren takma adı Satoshi Nakamoto olan kişi ya da kişiler kim? Şimdiye kadar bir çok Satoshi adayı ortaya çıktı. Bunlardan ...

Bağlantıyı kopyala