Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Nvidia’nın Aksine Intel, Kripto Madenciliğini Sınırlamayacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Geçtiğimiz günlerde Nvidia, bazı işlemcileri için hash gücü sınırlaması yapacağını açıklamıştı. Şimdi ise Nvidia’nın en güçlü rakiplerinden biri olan Intel’den bir açıklama geldi. Intel, 2022 yılının ilk aylarında piyasaya süreceği Arc ekran kartlarında kripto madenciliği sınırlaması yapmayı planlamıyor.

Intel, Arc Ekran Kartlarında Kripto Madenciliğini Sınırlamayacak

Konuyla ilgili açıklama Intel’in İstemci Grafikleri Ürünleri ve Çözümleri grubu genel müdürü Roger Chandler‘dan geldi. Chandler, “Özellikle madencileri hedefleyen herhangi bir özellik planlamıyoruz” dedi.

Intel, 1998 yılında hayatımıza giren Arc ekran kartı serisinden önce işlemcide yerleşik olarak bulunan ekran kartlarına odaklanıyordu. Ancak, Arc ile bu düzen değişti. İşlemciden ayrılan ekran kartları, bağımsız bellek ve güç kaynakları ile işlemciden ayrılıyor ve bu da performansın artmasını sağlıyor.

nvidianin aksine intel kripto madenciligini sinirlamayacak

Arc‘ta kripto madencileri için herhangi bir sınırlama yapılmaması, Intel‘i doğrudan AMD‘nin rakibi yapıyor. İkilinin rakibi Nvidia ise oyunculara daha fazla ürün sunmak adına, amiral gemisi ekran kartı serisi GeForce’larda hash oranı sınırlaması getirmişti. Ancak diğer yandan Nvidia, 2021’in başlarında, özellikle Ethereum madencileri için ayrı bir Kripto Para Madenciliği grafik kartları (CMP) serisini tanıtmıştı.

Yazar: Hazal Orta

ABD’li spot Bitcoin ETF ihraççısı Valkyrie riski dağıtıyor

Ocak ayında ABD borsalarında spot Bitcoin yatırım fonunu (ETF) listeleyen varlık yöneticisi Valkyrie bir dizi değişikliğe gitti. 1 Şubat 2024 tarihli resmi belgelere göre yatırım fonu, elindeki varlıkları Coinbase’in yanında bir şirkete daha emanet etmeye karar verdi. Belgede, Valkyrie’nin ihraç ettiği BRRR kodlu spot Bitcoin ETF’inin Coinbase haricinde yeni ortağı BitGo’dan da hizmet alacağı ortaya ...

Bağlantıyı kopyala