Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

OKX, Alibaba Cloud Kaynaklı Sorunlar Yaşadı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain şirketlerinin son dönemdeki en yaygın kullandığı çözümler Cloud olmuş durumda. Müşterilere hızlı ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmek adına Cloud sistemlere yönelen şirketler, bazen bizzat bu sistemlerin maduru olabiliyorlar. Geçmişte CloudFlare‘de de benzer durumlar yaşamıştık. Son olarak da OKX de Twitter üzerinden Alibaba Cloud kaynaklı bir takım sorunlar yaşadıklarını açıkladı.

OKX, Alibaba Cloud Kaynaklı Sorunlar Yaşadı, Fonların Güvende Olduğu Açıklandı

Kripto para sektöründeki belki de en önemli konu güvenlik. Bu yüzden şirketlerin çözüm tercihleri de buna göre belirleniyor. Ancak bu çözümler sahip olduğu avantajların yanı sıra bir takım dezavantajlara da sahip. OKX‘in Alibaba Cloud kaynaklı yaşadığı sorun da buna bir örnek daha oldu.

OKX, son beş saat içinde herhangi bir para çekme işlemi gerçekleştirmedi. Bununla birlikte borsa, ödeme gücü veya likidite ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını, sorunun platforma tam erişimi olmayan üçüncü taraf bir hizmet kaynaklı olduğu açıklandı.

Alibaba’nın internet sitesinde yapılan resmi duyuruya göre ise Hong Kong‘daki C Bölgesi’ndeki ekipmanların merkezi bir sunucuyla bağlantısı kesildi ve bulut mühendisleri sorunu çözmek için aktif olarak çalışıyor. Her ne kadar sorun, sorunun kaynağı ve çözümü biliniyor olsa da geçmişte yaşananlar kullanıcıların panik yaşamasına neden oldu. Ancak borsa Twitter üzerinde hızla çalıştıklarını ve fonların tamamen güvende olduğunu açıkladı.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Justin Sun, Binance’e 55 Milyon Dolar Değerinde ETH Gönderdi

Tron’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu kez bir yüklü miktarda gerçekleştirdiği bir transfer ile gündemde. Justin Sun, Binance Borsasına 19 Bin ETH Transfer Etti WuBlockchain tarafından elde edilen verilere göre; TRON kurucusu Justin Sun, toplam değeri yaklaşık 55 milyon dolar olan 19 bin Ethereum’u (ETH) Binance borsasına gönderdi. Söz konusu olan paylaşımda ...

Bağlantıyı kopyala