Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Pakistan, Blockchain Tabanlı KYC Sistemini Geliştirme Konusunda Anlaştı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain teknolojisi birçok ülkede araştırılmaya başladı. Çıkan son haberlere göre; Pakistan Bankalar Birliği (PBA), tüm üye bankaları adına, Avanza Group ile Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı, ulusal eKYC bankacılık platformunun geliştirilmesi ve yürütülmesi için proje sözleşmesini imzaladı.

Pakistan Bankalar Birliği, Blockchain Tabanlı KYC Platformunu Başlattı

Pakistan’da faaliyet gösteren 31 geleneksel bankadan oluşan bir grup olan Pakistan Bankalar Birliği (PBA), Müşterinizi Tanıyın (KYC) girişimleri için blok zinciri tabanlı bir platformun geliştirilmesine imza attı.

PBA, Pakistan’ın ilk blockchain tabanlı ulusal eKYC (elektronik Müşterinizi Tanıyın) bankacılık platformunu geliştirmek için proje sözleşmesini 2 Mart’ta imzaladı. Söz konusu hamle Pakistan Devlet Bankası’nın (SBP) liderliğindeki bir girişim olan finansmanına karşı koyarken kara para aklamayı önleme (AML) yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Avanza Group, üye bankalar tarafından merkezi olmayan ve kendi kendini düzenleyen bir ağ aracılığıyla müşteri verilerini standartlaştırmak ve değiş tokuş etmek için kullanılacak olan “Consonance” adlı blok zincir tabanlı eKYC platformunu geliştirmekle görevlendirildi. Bununla birlikte, müşteri detayları, bankaların mevcut ve yeni müşterileri değerlendirmesine izin vererek, onaya dayalı olarak paylaşılacak.

Yazar: Sena Karakılıç

ABD Hazinesinden Dikkat Çeken Kripto Para Yorumu

ABD Hazine Bakanlığı, uyguladığı ekonomik ve mâli yaptırımların kapsamlı incelemesinin sonuçlarını paylaştı. Kurum ulusal güvenlik ile ABD çıkarlarını şimdi ve gelecekte desteklemedeki etkinliklerini korumak ve artırmak için kripto para konusunda tavsiyeler yayınladı. Bakan Yardımcısı Adeyemo, konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu: “Yaptırımlar, ulusal güvenlik çıkarlarımızı ilerletmek için temel olarak önemli bir araçtır. Hazine’nin yaptırım incelemesi, ...

Bağlantıyı kopyala