Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Paribu Ventures, Mangata’ya Yatırım Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ocak 2022’de duyurulan Paribu Ventures, Mart 2022’de ise ilk yatırımını yapmıştı. İlk olarak Float Capital ve Angelic’in yatırım turlarına katılan Paribu Ventures, bu kez merkeziyetsiz borsa platformu Mangata’ya yatırım yaptı.

Paribu Ventures’tan Merkeziyetsiz Borsa Mangaya’ya Yatırım

Mangata, tüm ekosistemlerin token’larının tek bir platform üzerinde alışverişinin yapılmasına olanak sağlayan Slovakya merkezli bir platform. Platform, kısa süre önce Paribu Ventures‘tan yatırım aldı. 60 milyon dolar değerleme ile 4,2 milyon dolar yatırım toplayan şirketin yatırım turuna Paribu Ventures ile birlikte Altonomy, Polychain, IOSG Ventures, TRGC, Signum Capital, Infinity Ventures Crypto, Figment, ZMT Capital ve AngelDAO da katıldı.

Platform aldığı yatırımı merkeziyetsiz borsaların yaşadıkları en büyük teknik problem olarak görülen MEV (Miner Extractable Value) ataklarına çözüm bulan bir protokol geliştirip yayınlamak için kullanacak.

Bu arada MEV ataklarının 2020 ve 2021 yıllarında merkeziyetsiz borsa kullanıcıları 902 milyon dolarlık zarara uğrattığını söyleyelim. Bu atakların ne olduğuna bakacak olursak,

Madenci ya da doğrulayıcının üretilen bloklar içindeki işlemleri, kendi çıkarı doğrultusunda sıraya almaması veya sıranın sonuna alması anlamına geliyor. Madenci veya doğrulayıcı bu hamleyle işlem sırasında kullanıcının önüne geçip fiyatı manipüle ederek kullanıcının aynı işlem için daha yüksek ücret ödemesine yol açıyor.

Polkadot’un Kusama ağında canlıya alınan Mangata, sadece Polkadot’ta değil Ethereum blokzincirinde de aynı soruna çözüm bulmak istiyor.

Mangata, bu yılın son çeyreğinde token arzı ile merkeziyetsiz borsa platformunu Polkadot ana ağa taşımayı ve hızla büyümeyi hedefliyor.

Konuya ilişkin konuşan Mangata Kurucu Ortağı ve CEO’su Peter Kris şunları söyledi:

““Mangata’nın sahip olduğu eşsiz ‘Proof-of-Liquidity’ özelliğiyle beraber blokzincirde güvenliğe ayrı bir boyut kazandırdık. Kullanıcılarımıza ‘gaz ücreti’ ödemelerine gerek olmayan bir altyapı sunarken aynı zamanda hızlı ve güvenli olmayı da başardık. Bu yatırım turuyla beraber Polkadot ekosistemi ve diğer blok zincirlerinde, herkes için daha iyi bir merkeziyetsiz finans deneyimi sunma vizyonumuzla çalışmaya devam edeceğiz”

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin’deki düşüş daha da derinleşir mi?

Kripto piyasasında aşağı yönlü hareketlilik sürüyor. Piyasanın toplam değeri son 24 saatte yüzde 1,91 değer kaybederek 2,13 trilyon dolara gerilerken, yatırımcılarda moraller bozuk. Bitcoin’in (BTC) tarihi boyunca Ekim ayını yükselişle geçirmesi, sektör nezdinde beklentileri neredeyse arşa çıkarmıştı. Ancak ay başından beri tepe taklak aşağıya yuvarlanan BTC fiyatıyla piyasanın manevra alanı sınırlandı. Piyasa değeri bakımından dünyanın ...

Bağlantıyı kopyala