Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Pixlr, NFT Merkezli Ekosistemi Pixlr Genesis’i Duyurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Pixlr, kullanıcıların fotoğraflarını kolaylıkla düzenlemelerine olana sağlıyor. Ancak, platform bu kez NFT haberiyle gündeme geldi. Pixlr, tüm oluşturucuları NFT için Pixlr Genesis girişimine katılmaya davet ediyor.

Pixlr, NFT için ‘Pixlr Genesis’ Dedi

Pixlr, bir fotoğraf düzenleme platformu olduğu kadar, bir tasarım ekosistemi olarak da faaliyet gösteriyor. Platform, dijital koleksiyon ürünleri ile NFT dünyasına giriş yapıyor. Pixlr, dünyanın en büyük NFT sanat müzesi için ana akım NFT kullanım durumlarının büyük bir kısmından da faydalanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=qNTixtgltMk

Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Pixlr, NFT’ler için hazırladığı ilk büyük ölçekli girişimi olan Pixlr Genesis‘i duyurdu.

Tanıtılan platform, Web3’te ve metaverse’de en büyük merkezi olmayan müzeyi oluşturmaya odaklanıyor. Program dahilinde Pixlr, yapay zeka tarafından üretilen 10.000 benzersiz NFT “Pass” sunuyor. Sanatseverler, gelecek vaat eden erken aşama sanatçıları bu platform sayesinde keşfedip destekleyebilir.

NFT Pass sahipleri, Pixlr Genesis’in dijital galerisinde bir sanat eseri sergilemek için kriptografi olarak güvenli bir erişim sağlayabilecek. “Premium Access” öğelerine sahip olanlar için ise sınırlı koleksiyonlardan oluşan topluluk AirDrop’larının kilidi açılacak.

Platformda toplamda 5 farklı modül bulunuyor. Bunlar; Gallery, Auction, Hint, Masterpiece, Community.

pixlr nft merkezli ekosistemi pixlr genesisi duyurdu 2

Pixlr Gallery, herkesin sanat eserini sergilemesine olanak sağlayacak. Pixlr Auction ise isminden de anlaşılacağı gibi dijital sanat eserlerinin müzayede usulü satın alınmasını ya da satılmasına yardımcı olacak. Ayrıca satın alma/satma sürecini de demokratikleştirecek.

Pixlr Masterpiece ise 10.000 öğeden oluşan tüm ekosistemin bir ekran görüntüsü olarak tnaımlanabilir. Yılda iki kez, zaman damgalı olarak çıkacak.

Pixlr Mint‘e gelecek olursa, kripto para birimleri ve blok zincirindeki çeşitlik uzmanlık seviyesine sahip kişiler için NFT basım sürecini kolaylaştıracak diyebiliriz.

Hibe Programı da Başlatıldı

Gelişmekte olan dijital sanat ekosistemini beslemek adına bir de hibe programı başlatıldı. İsmi Pixlr Genesis Grants. Platformdaki tüm satışlardan elde edilen toplam ikincli telif ücretlerinin yüzde 25’i topluluk tarafından yönlendirilen hibeler şeklinde sanatçılara aktarılacak.

Şimdi de gelelim tarihe,

İlk 2.000 Pass, 1 Aralık 2021’de piyasaya sürülecek. Her birinin değeri 0,3 Ether olacak. Sonraki her dalgada ise fiyat artacak. 10.000 NFT’nin tamamı arka arkaya 5 token satışında dağıtılmış olacak.

Yazar: Hazal Orta

Spot Ethereum ETF’lerin işlem ücretleri belli oldu: Ne ifade ediyor?

ABD’de spot Ethereum ETF başlatmaya hazırlanan sekiz ihraççı, ETF’lerin başlangıç işlem ücretlerini belirledi. Grayscale’in belirlediği işlem ücreti dikkat çekti. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, spot ETH ETF’lerin önümüzdeki hafta lansman yapacağını düşünüyor. Seyffart, ETF’lerin işlem ücretleri hakkında bir tablo yayımladı. Tabloda, Grayscale’in (ETHE) yine en yüksek işlem ücretine sahip olduğu görüldü. Grayscale, Bitcoin ETF’lerinde yaptığını ...

Bağlantıyı kopyala