Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Plian (PI) Token Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Plian (PI) token merkezsiz finans (DeFi) alanında hizmet veren yüzlerce kripto para projesinden birisidir. Blockchain teknolojisinin zayıflıklarını gidererek kullanıcılarının ihtiyaçlarına daha iyi hizmet etmek bu projenin temel amacıdır diyebiliriz. Plian (PI) token platformu, daha hızlı ve ölçeklenebilir hizmet olanağını güvenlikten ve merkezsizlik fikrinden ödün vermeden sağlayacak. DeFi alanı gelecek vadeden ve gelişimini devamlı olarak sürdüren bir sektör. Bu alanda çeşitli teknolojik sıkıntılar yer alıyor. Bu sorunlar PI token ekibi tarafından giderilecek ve bu sayede hem ekosistem hem de DeFi alanı gelişimine daha hızlı bir şekilde devam edecek. Plian platformunun DeFi alanındaki benimsenmeye katkı sağlaması bekleniyor. Bu içerik boyunca Plian platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsedeceğiz. Ayrıca platformda kullanılan kripto para PI token’e yönelik de birtakım ilgi çekici gerçekleri bu yazıda paylaşacağız.

Plian (PI) token, Ethereum sanal makinesini (EVM) destekleyen bir proof of stake çok zincirli ağıdır. Devrim niteliğindeki PDBFT konsensüs mekanizmasını kullanan platform kullanıcıların dikkatini çekecek yeniliklere imza atıyor. Plian üzerinde çalışan merkezi olmayan uygulamalar (dApp) çeşitli olanaklardan faydalanıyor. Buradaki uygulamalar çoklu zincirler ve dinamik parçalar aracılığıyla yüksek hızlı işlemler gerçekleştirebiliyor. Plain platformu programlanabilir finans için anında ve aşırı ölçeklenebilir bir çözüm sunuyor diyebiliriz. Çin’in blok zinciri endüstrisinin önde gelen öncülerinden bazıları tarafından kurulan Plian son teknoloji ve patentli teknolojileri kullanıyor. PI token ekibi DeFi ekonomisine ve onun merkezi olmayan uygulamalarına yardımcı olacak çözümler sunuyor. DeFi alanında bulunan uygulamalar, sistemler ve topluluklar hızlı ve güvenli ölçeklenebilirlik imkanlarından faydalanıyor.

PI token

Plian (PI) Token Ne Zaman Çıktı?

Plian (PI) token projesi önceden PCHAIN olarak biliniyordu. Ekip geçmişte çok çeşitli alanlardaki uygulamalar için kurumsal alt zincirler geliştiriyordu. Buradan elde ettiği deneyimi alıp yüksek düzeyde ölçeklenebilir, çok zincirli bir akıllı sözleşme platformuna dönüştürdü. Bu sayede kullanıcıların tüm gereksinimleri karşılayan ve merkezi olmayan finans (DeFi) alanına hizmet eden bir ürün meydana gelmiş oldu. Bu gibi platformlar sayesinde kurumsal kullanıcıların DeFi’yi bünyelerine daha iyi ve kolay entegre etmeleri sağlanıyor. Bu imkandan hem kripto para piyasası hem de kurumsal müşteriler fayda sağlıyor.

Plian (PI) token platformu ilk çalışmalarına 2018 yılında başladı. Uzun yıllardır sektörde çalışmalarını sürdüren bu proje kullanıcılara daha iyi hizmet etmek için sürekli kendisini yeniliyor. Bu proje hayata geçirildiğinde henüz merkezsiz finans alanının bu denli büyümediğini biliyoruz. Aslına bakılırsa bu alana erkenden giriş yapmış bir projenin daha büyük bir başarı elde etmesi beklenirdi. Her nasılsa bu başarının daha sönük bir şekilde gerçekleştiğini görüyoruz. Üstelik PI token’in fiyatını gösteren grafik sürekli aşağı yönde çizgi çizmiş. Bu durumun belirli nedenleri olabileceğini söylemek mümkün. Projenin bundan yıllar önce düzenlenen bir token satışı aracılığıyla başlatıldığını da PI token web sayfasında yer alan verilerden anlıyoruz.

Plian (PI) Token Fiyatı Nedir?

Plian (PI) token fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. En güncel PI token fiyatını bu iki başlıktan sürekli olarak elde edebilirsiniz. Proje ekibi platformlarının kullanıcılara tanıtılması için detaylı bir evrak hazırlamış. Whitepaper olarak da bilinen bu evraklar projenin amacını, kapsamını ve teknik özelliklerini içeriyor. Burada yer alan verilere göre PI token’ler piyasaya toplamda 2,1 milyar adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık %40’ının dolaşıma dahil edildiğin görüyoruz. O da yaklaşık 841 milyon PI token’e karşılık geliyor.

Pi token

PI Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PI token [mcryptocoin=”PI” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. PI token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”PI” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. PI token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”PI” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”PI” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

PI Token Kaç Dolar?                                

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PI token [mcryptocoin=”PI” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle PI token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,21 dolarla kaydetti. Bununla birlikte PI token yılın en düşük seviyesini ise 0,0017 dolarla belirledi. Kripto para ilk işlem görmeye başladığı tarihten bu yana devamlı olarak değer kaybetmiş. Bu durum fiyatı gösteren grafiğe bakıldığında ilk dikkat çeken özellik oluyor diyebiliriz.

Plian (PI) Token Nasıl Çalışmaktadır?

Plian (PI) token platformu blockchain teknolojisinden faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezsiz finans (DeFi) alanında çalışmalarını gerçekleştiren bu proje kullanıcıların belirli ihtiyaçlarına yanıt verecek. Platformda kullanılan kripto para ise PI token olarak ifade ediliyor. Burada yapılan tüm işlemleri PI token’ler sağlayacak, tüm işlem ücretleri bu türden tahsil edilecek. PI token’lerin bu bağlamda doğal bir kullanım alanının bulunduğunu görüyoruz. Merkezsizlik fikrini korurken kullanıcılar daha iyi daha hızlı ve ölçeklenebilir DeFi çözümleri Plian (PI) token sayesinde mümkün.

Pi token nedirr

Plian (PI) Token Nasıl Satın Alınır?

Plian (PI) token çeşitli kripto para borsalarından satın alınabilir. Bu borsalar arasında Gate.io, Binance DEX, BiBox ve Bitglobal yer alıyor. Şimdilik PI token alım satımına imkan veren borsalar bu saydıklarımızdan ibaret. Gelecekte PI token’lerin farklı borsalarda bulunma ihtimali her zaman mevcut. Gate.io PI token’ler için USDT ve BTC ile işlem çifti oluşturmuş.

Yazar: Ömer Uçar

Binance, Axie Infinity’den Çalınan Fonların Bir Kısmını Geri Almayı Başardı

Kısa bir süre önce sizlere popüler Play2Earn oyunu Axie Infinity’nin Ronin köprüsünün 622 milyon dolarlık saldırıya uğradığını duyurmuştuk. Kripto borsası Binance, Axie Infinity‘den çalınan fonların bir kısmını kurtardı. Binance, Axie Infinity Hack ile Bağlantılı 5,8 Milyon Doları Kurtardı Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada önde gelen ticaret platformunun Kuzey ...

Bağlantıyı kopyala