Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Polygon’un zkEVM Beta’sı Gelecek Ay Yayınlanıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain şirketi Polygon, yeni güncellemeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Polygon, 27 Mart’ta ana ağ aşamasında yeni bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olan zkEVM’yi piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Polygon’dan Yeni zkEVM Beta Adımı

Blockchain şirketleri arasında Sıfır bilgi (zk) teknolojisini yayma yarışı hızlanıyor. Polygon sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) Mainnet Beta’yı 27 Mart’ta başlatacağını belirtti. zkEVM, güvenliğe öncelik verirken daha hızlı ve daha ucuz işlemler için ikincil bir katmanda zincir dışı hesaplamalar gerçekleştiren bir sıfır bilgi ya da ZK-Rollup olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki amaç ise Ethereum Blockchain ağının ölçeklendirme yeteneklerini daha da genişletmek olarak açıklanabilir.

polygonun zkevm betasi gelecek ay yayinlaniyor

Polygon, zkEVM’sinin Ethereum’un Sanal Makinesine eşdeğer olacağını ifade etti. Bu da ağın Ethereum ile aynı kodu desteklenmesi beklendiği anlamını taşıyor. Bu faktör nedeniyle, geliştiriciler Ethereum’dan uygulamaları dahil edilebilecek ve önemli değişiklikler yapmadan bunları Polygon’un zkEVM ağında kullanabilecekler. Konu hakkında açıklama yapan Polygon geliştirici ekibi şu ifadeleri kullandı:

Polygon zkEVM, bir zkEVM için geçerli olan Ethereum test vektörlerinin yüzde 100’ünü geçen EVM eşdeğerliliği için altın standarttır. Burada geliştiriciler, Ethereum üzerinde çalışan kodu kopyalayıp yapıştırabilecek ve Polygon, zkEVM üzerinde oluşturmak için kullanabilecek.

Yazar: Burak Köse

Çin’deki Blockchain Sektörü Salgına Rağmen Önemli Büyüme Kaydetti

LongHash, Çin’in blok zinciri şirketlerinin önemli ölçüde arttığını ve Covid-19’a rağmen 2020’de tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettiğini söyledi. Rakamlar, 84.410 kayıtlı şirket olduğunu ve bunlardan 29.340’ının faaliyette olduğunu göstermektedir. Güneydoğu Çin’deki Guangdong Eyaleti, güneybatıda Yunnan Eyaleti ile ikinci sırada gelen en yüksek blok zinciri girişimlerine sahip. Yine de blok zinciri şirketlerinin çoğu, yalnızca küçük bir ...

Bağlantıyı kopyala