Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Ripple, FIFA ve Mastercard, yapay zekâ metaverse şirketine yatırım yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde yapay zekâ alanında faaliyet gösteren şirketlere yapılan yatırımlar artmaya devam ediyor. Yapay zekâ ve metaverse teknolojilerini birleştiren inovatif platform Futureverse, gerçekleştirdiği yatırım turunu tamamladı.

Futureverse, Kripto ve Metaverse Evrenini Değiştirmeye Hazır

Yapay zekâ ve metaverse teknolojilerini birleştiren Futureverse platformu, kripto ödeme çözüm sağlayıcısı Ripple Labs’ın katkısıyla yatırım turunda 54 milyon dolar topladı.

Bu tura liderlik yapan büyüme sermayesi fonu 10T Holdings oldu. Bloomberg haberine göre Futureverse’in kurucuları, şirketin yeni değerleme hakkında bilgi vermeyi reddettiler.

Futureverse tarafından yapılan bir açıklamada, şirketin platformunun “metaverse’i oluşturacak olan müzikler, objeler, karakterler ve animasyonları yaratmak üzere tasarlanmış güçlü bir patentli yapay zekâ içerik oluşturma araçları setine sahip olduğu” ifade edildi. Şirket, daha önce FIFA, Mastercard, Death Row Records, Snoop Dogg ve Keanu Reeves gibi çeşitli şirketler ve kişilerle iş birliği yaptığını da belirtti.

Son olarak Ripple ile olan iş birliğini daha önce duyuran şirket, bu ortaklığın, XRP token’in bir menkul kıymet olup olmadığı konusunda bir mahkeme kararının ardından değer kazandığını belirtti.

Yazar: Burak Köse

TCMB’nin Kripto Varlıklara İlişkin Yönetmeliği Ne İfade Ediyor – Soru ve Cevaplar

Türkiye 16 Nisan sabahına 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (“TCMB”) “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile uyandı. Biz de, Yönetmelik’in neleri düzenlediğine ilişkin akla gelen soruları yanıtlamaya çalıştık. 1. Bu Yönetmelik ne ifade ediyor, kripto para alım-satımı yasaklandı mı? Hızlı cevap: Hayır. Genel anlamda, Yönetmelik 6493 sayılı Ödeme ve Menkul ...

Bağlantıyı kopyala