Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Ripple ve Tranglo, Asya ve Orta Doğu için El Sıkıştı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal sorunlarla karşı karşıya kalan, San Francisco merkezli blockchain ödeme şirketi Ripple, Asya ve Orta Doğu’da ise önemli bir adım attı. Ripple, Malezya merkezli sınır ötesi ödeme sağlayıcısı Tranglo ile el sıkıştı. Ripple ve Tranglo, Asya ve Orta Doğu’da XRP kullanarak, sınır ötesi ödemeleri daha ucuz hale getirecek.

Ripple ve Tranglo Ortaklık Kurdu

Ripple ve Tranglo ortaklığı kapsamında, Tranglo, Filipinler’de, RippleNet’teki ilk, canlı İsteğe Bağlı Likidite (ODL) hizmetini başlattı. Bu hamle, önümüzdeki aylar için planlanan daha fazla havale koridoru için bir adım olarak değerlendiriliyor. Ripple’ın ODL hizmeti, sınır ötesi işlemler esnasında likidite için XRP’yi kullanıyor.

ripple ve tranglo asya ve orta dogu icin el sikisti 2

Bu arada Ripple, mart ayında, Güneydoğu Asya’da, RippleNet’i genişletme planlarının bir parçası olarak Tranglo’nun yüzde 40 hissesini satın almıştı.

Birçok Filipinli aslında ülkesi dışında çalışıyor. Bu yüzden havale işlemi Filipinler için oldukça önemli. Çünkü, yurtdışında çalışan Filipinliler, ülkelerindeki ailelerine havale ile para gönderebiliyor. Öyle ki Filipinler, en fazla havale alan üçüncü Asya ülkesi. Dünya Bankası’nın verilerine göre, alınan kişisel havaleler, 2020 yılında ülke GSYİH’sının yüzde 9,7’sini oluşturuyor.

Konuyla ilgili konuşan Tranglo Group CEO’su Jacky Lee şunları söyledi:

“XRP’yi kullanarak yerel ve bölgesel destek altyapısını başarıyla birleştirdik. ODL ve RippleNet ile ortaklarımız daha sorunsuz bir ödeme deneyimi bekleyebilir.”

Ripple’ın ödeme tarafı, özellikle Asya’nın da desteğiyle, yılda yüzde 130’luk büyüme gösterdi. Ripple, kısa süre önce de BAE merkezli Al Ansari Exchange ile işbirliği yaptığını duyurmuştu. Şirket bu ortaklık ile birlikte, BAE ve Malezya arasında bir havale koridoru oluşturmak için RippleNet Cloud hizmetini kullanacak.

Yazar: Hazal Orta

1983’ten 2015’e Bitcoin’in Kısa Tarihi

Bitcoin’in en eski kripto olduğuna inanılıyor. Ancak bir kripto para birimi yaratmaya yönelik ilk çabalar, aslında Bitcoin piyasaya sürülmeden on yıl önce başladı. Peki, işlerin nasıl geliştiğine daha yakından bakmaya ne dersiniz? Her şey Bitcoin Lansmanından On Yıllar Önce Başladı Anonim dağıtılan elektronik para fikri ilk olarak 1983 yılında Amerikalı kriptograf David Chaum’un “İzlenemeyen Ödemeler ...

Bağlantıyı kopyala