Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 3 Haziran 2020

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Ripple’ın Paribu (paribu.com) verilerine göre günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikteki siyah düşen trend çizgisi ile mavi yükselen kanal alt çizgisi arasındaki sıkışık hareket devam ediyor ancak çok yakında bu sıkışıklığın biteceği anlaşılıyor.

Olası yükseliş durumunda 1.43 seviyesi ilk direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Düşüşlerde ise 1.34 seviyesindeki mavi yükselen kanal alt çizgisi destek olarak takip edilebilir.

Kısa vadeli yükseliş trendinin teyidini almamız için bir önceki zirve seviyesi olan 1.45 TL üzerinde kapanışların gelmesi gerekir. Bu durumda 1.60 seviyesindeki kanal orta çizgisi hedeflenebilir. 1.60 seviyesinin hemen üzerinde ise, grafikte yeşil renkte gösterilmiş olan uzun vadeli düşen trend çizgisi 1.65 seviyelerinde direnç gösterebilir. Bu seviye de aşılacak olursa, mavi kanal üst çizgisi 1.90 seviyesinden geçiyor.

1.34 altındaki kapanışlarda ise 1.24 ve 1.11 seviyeleri hedeflenebilir. 1.24 seviyesi mavi kanalın dışında kalan gri renkteki OLASI kanalın alt çizgisi seviyesidir.

Omuz Baş Omuz Formasyonu İhtimali

Aşağıdaki günlük grafikte ise Ripple’da omuz baş omuz formasyonu görüntüsü var. Omuz baş omuz formasyonlarının gerçekleşme ihtimalini artıran özellik ise işlem hacmiyle ilgilidir. Sol omuzdan sağ omza doğru işlem hacminin azalıyor olması, formasyonun sonuç verme ihtimalini artırmaktadır. Ancak unutulmamalı ki; bütün formasyonlar kriterlerini gerçekleştirene kadar sadece bir ihtimaldir. Buradaki kriter ise grafikte siyah renkte gösterilmiş olan boyun çizgisinin altında kapanışların gelmesidir. 1.31 seviyesindeki bu desteğin altında kapanışların gelmesi durumunda düşüş trendinin orta vadede devam edeceği düşünülür.

Dow Teorisi’ne Göre Kısa Vadeli Düşen Trenddeyiz!

Yukarıdaki grafikte omuz baş omuz formasyonunun baş ve sağ omzu Dow Teorisi açısından incelendiğinde ise, son oluşan zirve ve diplerin bir önceki zirve ve diplerin altında gerçekleştiğini görüyoruz. Bu durum, teknik analizin üzerine geliştirildiği en önemli teorilerden birisi olan Dow Teorisi’ne göre, düşen trendlerin teyidi açısından aranan özelliklerden en önemlisidir. Bu nedenle, Ripple / TRY fiyatı için kısa vadede düşüş trendinde olduğumuzu söyleyebiliriz.

Dört Saatlik Grafikte 55 ve 89 Periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar

Aşağıdaki grafikte ise, daha önce birçok kez paylaşmış olduğum ve 4 saatlik grafiklerde makul fiyat seviyeleri ve zamanlarda ALIŞ/SATIŞ sinyali üreten 55 ile 89 periyotluk EMA(Üstel Hareketli Ortalama)’lar gösterilmiştir. Grafikteki mavi ortalama çizgisinin kırmızının altında hareketine devam ediyor olması orta vade için satış baskısının devam ettiğini gösteriyor. Bu açıdan incelendiğinde, Ripple’ın yükselişinden bahsedebilmemiz için öncelikle 1.38 seviyesinde birleşmiş olan bu iki hareketli ortalamanın üzerinde 4 saatlik kapanışlar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Özetle:

Ripple’ın Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazındaki fiyatları için takip edilebilecek destek ve direnç seviyeleri şu şekildedir:

Destekler: 1.34, 1.31, 1.24, 1.11

Dirençler: 1.38, 1.43-1.45, 1.60, 1.65

Sağlıklı, bol kazançlı günler dilerim.

Yazar: Mehmet Yıldızlı

Spot Bitcoin ETF’lerinde satış hızlı telafi edildi

Geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerinde ilk kez toplamda net satış görülürken negatif seyrin devam edeceğine dair endişeler kısa sürede son buldu. Farside Investors’ın günlük verilerine göre spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına 22 Şubat Perşembe günü 251 milyon dolar giriş gerçekleşti. Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) günlük 200 milyon dolara yaklaşan satışın hafiflemesi hızlı toparlanmada etkili oldu. ...

Bağlantıyı kopyala