Bitcoin (BTC) $ 62,208.67 1.43%
Ethereum (ETH) $ 2,415.27 1.82%
BNB (BNB) $ 562.42 2.36%
Solana (SOL) $ 143.19 1.93%
XRP (XRP) $ 0.531132 1.94%
Cardano (ADA) $ 0.352278 0.27%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109272 1.37%
Al veya Sat Paribu

Risk sermayedarı a16z’den EigenLayer’a dev yatırım

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto dünyasında yatırımlarıyla tanınan risk sermayedarı Andreessen Horowitz (a16z), kripto girişimi EigenLayer hamlesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Bloomberg’in paylaştığı habere göre a16z, Washington Üniversitesi’nde doçent Sreeram Kannan’ın kurduğu EigenLayer’a 100 milyon dolar kaynak ayırdı. Kaynaklar, resmi açıklamanın önümüzdeki saatlerde paylaşılmasını bekliyor. EigenLayer, bir önceki Mart ayında Blockchain Capital liderliğindeki finansman turunda 50 milyon dolar yatırım almıştı.

a16z ortaklarından Ali Yayha, basına verdiği demeçte EigenLayer’ın kripto sektöründe önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Yahya, projenin yeni uygulamalar ortaya çıkarmasını bekliyor.

“İnsanlar, EigenLayer üzerinden oluşturulan yeni hizmetlerden pay almak için projeye yatırım yapacaktır.”

EigenLayer nedir?

Sermayedarların ilgisiyle adından söz ettiren EigenLayer, aynı anda birden fazla protokol üzerinde Ether (ETH) stake edilmesine olanak tanıyor. İnternet sitesindeki açıklamaya göre kullanıcılar daha düşük maliyet ödeyerek daha fazla ağı doğrulama imkanına sahip olabilir. EigenLayer, blokzincir geliştiricilerini ise kendi doğrulama ağlarını oluştururken karşılarına çıkması muhtemel yüksek maliyetlerden kurtarmayı amaçlıyor.

Projenin henüz kendine ait bir tokeni piyasalarda yer almıyor.

EigenLayer kurucusu Sreeram Kaman, yakın tarihte verdiği demeçte henüz bir altcoin oluşturmayı planlamadıklarını belirtmişti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Fiyat Dışında Bitcoin

Bitcoin hakkında konuşulurken genelde fikirler “fiyat” etrafında oluşuyor. Elbette fiyat çok önemli. Kitlelerin Bitcoine ilgisinin en temel nedeni, değerinin dolara karşı son 11 yılda yaklaşık 200 bin kat arttırmış olması. Bu dönemde Bitcoin 12000 doları aşamadı. Fiyat tatsız bir dalgalanma hatta düşüş eğiliminde. Ancak buna rağmen fiyat dışında Bitcoin’de ve kriptoparalarda son dönemde çok önemli ...

Bağlantıyı kopyala