Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Robot Sophia, Metaverse Projesinin Parçası Olacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’li oyuncu Audrey Hepburn’e benzetilerek geliştirilen yapay zeka robotu Sophia, 2016 yılında Hansen Robotics tarafından üretilmişti. O zamanların son teknoloji ürünü olan robot Sophia, şimdi metaverse kervanına katılıyor.

Robot Sophia, Metaverse Projesi ile Geliyor

Nuh’un Gemisi olarak isimlendirilen bir metaverse projesinde yapay zeka robotu Sophia’nın da bir sanal anime versiyonu olacak. Aralık ayının başlarında sanal anime versiyonu Sophia BeingAI tanıtılmıştı. Son duyuruya göre, bu versiyon için NFT üreticisi Alethea AI ile de ortaklık kuruldu.

16 Aralık günü, 100 iNFT koleksiyonu, Binance‘te açık artırmaya çıkacak. 5 gün sürecek olan açık artırma, 21 Aralık günü sona erecek.

robot sophia metaverse projesinin parcasi olacak 2

Bu arada iNFT’nin ne olduğuna da değinmek gerekiyor.

iNFT, akıllı sözleşmelerine programlanabilirlik ekleyen NFT’ler olarak tanımlanabilir. Bu akıllı NFT‘ler, gerçek zamanlı olarak etkileşime geçebilmeleriyle dikkat çekiyor.

Başta da söylediğimiz gibi 100 iNFT, bir metaverse projesi olan Nuh’un Gemisi tarafından destekleniyor.

Alethea, Nuh’un Gemisi’ni ekim ayında tanıtmıştı. Şirketin hedefi etkileşimli ve akıllı NFT’ler oluşturmak.

Bu arada 2019 yılında Sophia’ya kripto paraların ne olduğu sorulmuştu. Sophia, kripto para birimlerinin ne olduğunu bildiğini ancak herhangi bir yatırımının olmadığını belirtti.

Yazar: Hazal Orta

Grayscale’den Solana Hamlesi

Kripto varlık yönetim şirketi Grayscale Investments, Grayscale Solana Trust’ın (GSOL) tezgah üstü piyasalarda (OTC) işlem görmeye başladığını duyurdu. Digital Currency Group’un şirketi Grayscale, böylece OTC piyasalarda işlem göre 16’ncı ürünün piyasaya sürdü. Şirketten bugün yapılan açıklamada Grayscale Solana Trust ile yatırımcıların Solana (SOL) fiyat hareketinin değerlendirebilmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada yatırımcıların varlığı doğrudan satın alma, depolama ...

Bağlantıyı kopyala