Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Rusya Merkez Bankası Yetkilisi, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto paralarla ne yapacağını bilmeyen birçok ülke var. Bunlardan biri de Rusya diyebiliriz. Ülkenin üst düzey isimleri zaman zaman kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yapıyor. Son olarak, Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin de kripto paralara dair yorumlarını paylaştı.

Rusya Merkez Bankası Yetkilisi: Kripto Paralara Yer Yok

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, kripto paralar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Chistyukhin‘e göre, merkez bankası şu sıralar, kripto para birimlerinin kullanımını sınırlama önerileri üzerinde ayrıntılı bir rapor hazırlıyor. Ayrıca Chistyukhin, işletilen kripto para birimlerinin yakında ülkenin finansal piyasalarında kullanılmayabileceğini de söyledi.

rusya merkez bankasi yetkilisi kripto paralar hakkinda konustu
Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin

Rusya bir yandan kendi dijital rublesini çıkarmak için çalışıyor. Bu arada ülkenin kripto para birimlerine karşı olduğunu da söylemek gerekiyor. Bunun için Chistyukhin de şunu söyledi: “Size bir ipucu vereceğim: Rus finans piyasasında kripto para birimine yer görmüyoruz”

Hatırlatmak gerekirse, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusların yıllık yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki işlemlerde kullandığı kripto para birimlerine olan yatırımları hoş karşılamadığını söylemişti. Ayrıca banka, daha önce de Çin ve Hindistan’ı işaret ederek, ülkenin daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Yazar: Hazal Orta

Kripto Şirketi Susquehanna, Bahamalar’a Genişleyecek

Kripto para şirketleri genişlemek ve adını birçok ülkeye duyurmak adına yeni adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında kripto borsası FTX, faaliyet gösterebilmek için lisans alarak Bahamalar’a taşınacağını duyurmuştu. Bu kez kripto şirketi Susquehanna da Bahamalar’a ofis açacağını duyurdu. Kripto Şirketi Susquehanna Bahamalar’a Ofis Açacak Hem geleneksel hem de kripto pazarlarında faaliyet gösteren büyük bir ...

Bağlantıyı kopyala