Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Rusya’da Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Artıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ukrayna işgali sonrasında pek çok ülkenin yaptırımına uğrayan Rusya, yönünü kripto para birimlerine çevirmiş durumda. Hükümet olarak kripto alanında önemli adımlar atan Rusya’da Bitcoin ATM’lerinin sayısında da ciddi artışlar yaşanıyor.

Rusya’nın Başkenti Moskova’da Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Çoğalıyor

Yerel kaynaklara göre, Rusya’da kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte, Bitcoin ve kripto para birimleri için kullanılan Bitcoin ATM’lerinin sayısı da artmaya devam ediyor. Tam sayı verilmemiş olsa da Rusya’da özellikle ülkenin başkenti Moskova’da Bitcoin ATM’lerinin sayısı artmaya devam ediyor.

Ülkede yeni Bitcoin ATM’leri kurulmaya devam edilirken, en çok Moskova’da Bitcoin ATM’si bulunuyor. Kaynaklara göre bu yıl başkentte 14 yeni Bitcoin ATM’si kuruldu ve Rusya genelindeki Bitcoin ATM’lerinin sayısı 52’ye çıktı.

rusyada bitcoin atmlerinin sayisi artiyor 2

Bu veriler özellikle Rusya’nın nüfusu ve içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde az görülebilir fakat Bitcoin ATM’lerinin sayısının ülke genelinde özellikle 2023 yılında patlama yapması bekleniyor.

Ülkede faaliyet gösteren çoğu Bitcoin ATM’si, kullanıcıların nakit ya da kredi kartı gibi ödeme yöntemleriyle Bitcoin ve kripto para birimi alma imkanı sunuyor. Ülkedeki bazı Bitcoin ATM’leri ise sadece nakit ödeme ile kullanıcıların bu işlemleri yapabilmesini sağlıyor. Son olarak Rusya’da faaliyet gösteren Bitcoin ATM’lerinde şu anda nakit para çekme işlemleri sunulmuyor.

Yazar: Burak Köse

UNUS SED LEO (LEO) Nedir?

UNUS SED LEO tokeni iFinex platformu için oluşturulmuş bir yardımcı tokendir. Ancak Binance Coin veya KuCoin Shares tokeni gibi diğer benzer tokenlerin aksine, Bitfinex borsası için bir mali krize yanıt olarak yaratılmıştır. Bu finansal krizin kaynağı çeşitli hükümetlerin geleneksel bankacılık sistemini kullanmakta zorluk çekmesinin ardından 2018 yılında iFinex’in bankacılık hizmetleri için kullandığı bir finansal hizmetler ...

Bağlantıyı kopyala