Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

RWA tokenlar ile tarım sektöründe yeni fırsatlar

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Cropto Token CEO’su Demir Aksoy, BTCHaber TV’de katıldığı programda Cropto Token’ın tarım sektöründeki yolculuğunu ve hedeflerini anlattı. Aksoy, 2023 yılı Ekim ayında lansmanı yapılan Cropto Token’ın tarım ürünlerini tokenize ederek, yatırımcıların tarım emtialarına kolaylıkla yatırım yapabilmesini sağladığını belirtti. Cropto Token, buğday, arpa, mısır ve fındık gibi tarım ürünlerini temsil eden dijital varlıklarla yatırımcılara güvenli bir alternatif sunuyor.

Tarım ürünlerinde kripto devri

Aksoy, tarım tokenizasyonunun Türkiye ve dünya genelinde öncü bir proje olduğuna dikkat çekerek, blockchain teknolojisinin tarım ürünlerinin gerçek değerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Cropto Token’ın, tarım ürünlerine yatırım yapmanın zor olduğu günümüz koşullarında, bu engeli ortadan kaldırarak yatırımcılara yeni fırsatlar sunduğunu belirtti.

RWA tokenlar yükselişte

2024 yılının, analistler tarafından RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) tokenlarının yılı olarak değerlendirildiğini söyleyen Aksoy, Cropto Token’ın bu trendde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Türkiye’de yakın zamanda geçen kripto yasasının RWA tokenlarının önünü açacağını belirten Aksoy, Cropto Token’ın bu alandaki düzenlemelere uyumlu şekilde ilerlediğini aktardı.

Aksoy, Cropto Token’ın yolculuğunda gelecekteki planlarından da bahsetti. 2024 yılı sonuna kadar 10 merkezi kripto varlık borsasında listelenmeyi hedeflediklerini ve global platformlarda tarım tokenizasyonunu temsil etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Ayrıca, Cropto Token ekibinin yeni projelerle tarım ve blockchain sektörlerini bir araya getirmeyi planladığını sözlerine ekledi.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Japonya Merkez Bankası, CBDC Deneylerine Bahar Aylarında Başlayacak

Japonya Merkez Bankası, bu baharda merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deneylerine başlayacağını açıkladı. Çarşamba günü yayımlanan bir Reuters haberine göre, merkez bankası yöneticisi olan Haruhiko Kuroda dijital yen hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kuroda, dijital yen deneylerinin bu yılın bahar aylarında başlayacağını söyledi. Kuroda, bir CBDC piyasaya sürmek için kurumun kapsamlı bir şekilde çalışması gerektiğini ...

Bağlantıyı kopyala