Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Sahte Kripto Para Birimleri İle Dolandırıcılığa Dikkat

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Amazon, Tesla ve Facebook şirketlerinin ismi kullanılarak sahte kripto para birimleri uyduruluyor. Var olmayan yatırım aracının reklamını yapmak için yine Facebook reklamları kullanılıyor.

The Markup’ta yer alan habere göre, 20’ye yakın sahte kripto para birimi bulundu. Bunlara yönlendiren sayfalar “Metaverse”, “Web 3.0”, “Amazon coin” veya “MSFT Web 3.0 Metaverse” gibi isimleri içeriyor.

Sahte Kripto Para Birimleri Ünlü Simaları Kullanıyor

Habere göre, “Mark Zuckerberg’den gelen mesaj” gibi bildirimler kullanıcıları tuzağa düşürüyor. Meta CEO’sunun mor çokgenlerden oluşan bir arka planın önünde bir fotoğrafını içeren bu gibi sahte reklamlara karşı özellikle Facebook kullanıcılarının dikkat etmesi gerekiyor.

Bahsedilen bildirimle aynı zamanlarda yayımlanan ve Facebook’ta da tanıtılan bir reklam ile dolandırıcılık gerçekleştiriliyor. “Metaverse” adlı bir sayfaya bağlanarak sözde “Meta token”ın yaklaşan “ön satışı” için sahte duyurular yapılıyor. 

Reklamların her ikisi de Meta‘nın yeni logosunu, bir sonsuzluk işaretini içeriyordu. Ancak Meta böyle bir kripto para birimi sunmuyor. 

Adı geçenler arasında Zuckerberg, Amazon CEO’su Jeff Bezos ve Tesla CEO’su Elon Musk da var. Big Tech’in en önde gelen bazı kişilerinin yüzleri bu reklamlarda kullanılıyor. 

Yazar: Hasan Selçuk Turan

ABD, İlk Kez Bir Kripto Karıştırma Şirketine Yaptırım Uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Kuzey Kore ile bağlantısı olduğunu iddia ettiği bir kripto para karıştırma hizmeti olan Blender.io’ya türünün ilk örneği olan yatırım kararı aldığını açıkladı. Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Karıştırma Hizmeti Blender’a Yatırım Kararı ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’deki bilgisayar ...

Bağlantıyı kopyala