Bitcoin (BTC) $ 62,208.67 1.43%
Ethereum (ETH) $ 2,415.27 1.82%
BNB (BNB) $ 562.42 2.36%
Solana (SOL) $ 143.19 1.93%
XRP (XRP) $ 0.531132 1.94%
Cardano (ADA) $ 0.352278 0.27%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109272 1.37%
Al veya Sat Paribu

Samsung, Ödemeler için Güney Kore’nin CBDC’sini Araştıracak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Samsung da bu konuda bir adım atmaya karar verdi. Son olarak çevrimdışı ödemeler için Güney Kore’nin CBDC‘sini araştıracak.

Samsung, Güney Kore’nin CBDC’sini Araştırmaya Karar Verdi

Teknoloji devi Samsung’un çevrimdışı ödemeler için merkez bankası dijital para birimi hakkında araştırma yapmak üzere Güney Kore merkez bankasıyla ortaklık kurdu. Güney Kore’nin merkez bankası ve Samsung, çevrimdışı CBDC’ler hakkında araştırma yapmak için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Yapılan bu iş birliği, her iki tarafın da Güney Kore merkez bankası tarafından yayınlanan CBDC’nin çevrimdışı yeteneklerini araştırmasını sağlayacak.

samsung odemeler icin guney korenin cbdcsini arastiracake

Samsung, BOK’un perakende CBDC’leri ele alan 10 aylık CBDC simülasyon deneyi araştırma çalışmasının ikinci aşamasına da katılmıştı. BOK’un CBDC araştırmasının ilk aşaması, CBDC’nin yayınlanması, dağıtılması ve itfa edilmesi gibi temel işlevleri test etti.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Won-joon Choi, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

İki şirket arasındaki iş birliğine dayanarak, küresel çevrimdışı CBDC teknolojisinin gelişimine büyük katkı sağlamayı umuyoruz.

Yazar: Sena Karakılıç

Floki Inu, Coinbase Listelenmesi için 35.000 İmzaya Yaklaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde ticareti daha kolay hale getirebilmek için Coinbase’te listelenmek isteyen Floki Inu (FLOKI), bir imza kampanyası başlatmıştı. Floki Inu, Coinbase listelenmesi adına başlattığı kampanyada hedeflediği 35.000 imzaya çok yaklaştı. Floki Inu, Coinbase Listelenmesi için Hedefine Yaklaşıyor Floki Inu (FLOKI), change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı. Kampanyanın hedefi Coinbase listelenmesi için 35.000 imza toplamak. ...

Bağlantıyı kopyala