Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Samsung’un Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörünün en önemli konularından birisi de şüphesiz madencilik operasyonları. Son dönemde her ne kadar Bitcoin’in fiyatında önemli düşüşler yaşansa da madencilik şirketleri çalışmalarına devam ediyor. Bu noktada çip üreticileri kısmında da önemli adımlar atılıyor. Öyle ki teknoloji devi Samsung, ürettiği Bitcoin madencilik çiplerinin ilk müşterilerini buldu bile.

Samsung'un Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi Belli Oldu

Samsung Bitcoin Madencilik Çiplerinin İlk Müşterisi PanSemi Olacak

Samsung’un en büyük müşterisi Qualcomm, 4nm çipler için sipariş vermişti ancak Güney Koreli şirketin üretim eksikliği nedeniyle iptal edildi. Şirketlerin ayrıca Samsung’un 3nm üretim sürecini Qualcomm’un ihtiyaç duyduğu her an kullanıma sunacağı konusunda da anlaştıkları bildirildi.  

Samsung’un 3nm girişimi, şirketin 7nm ve 5nm çipler oluşturmak için kullanılan geleneksel FinFET işleminden farklı olan Gate All Around (GAAFET) teknolojisine dayanıyor. GAAFET teknolojisi, daha iyi performansa yol açan silikon boyutunu azaltıyor.  

Özellikle 3nm çiplerin odak noktası Bitcoin’in ASIC endüstrisini ve genel SHA256 hash oranını desteklemesi oluyor.

Bitcoin ağındaki hash oranı, önemli kripto para piyasası fiyat düzeltmesine rağmen son aylarda yükseliyor. Finbold tarafından bildirildiği üzere, hash oranı Mayıs ayında 220 EH/s ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra Haziran ayında 215 EH/s civarında sabitlendi. 

Bununla birlikte Bitcoin madencilik çip üretiminde de rekabet artıyor. Örneğin, Intel, Blockscale adlı yeni bir kripto para madenciliği çipinin piyasaya sürüldüğünü duyurmuştu. Şirkete göre çip, SHA-256 karmasında daha fazla enerji verimliliği vaat ediyor. 

Yazar: Cem Arslan Kurt

Çinli Teknoloji Şirketleri Metaverse Dünyasına Giriyor

Facebook’un isim değişikliğini açıklamasından sonra metaverse alanına olan ilgi hızla artmaya başladı. Şimdilerde Çinli teknoloji şirketleri Baidu ve NetEase‘in metaverse ile ilgili ticari marka başvuruları yaptığı söyleniyor. Baidu ve NetEase’in yeni iş modelinin içerdiği risklere ve endişelere rağmen bu alanla ilgili ticari markalar için başvuruda bulunması Çin’de metaverse alanına da ivme kazandıyor. Çinli Şirketler, Metaverse ...

Bağlantıyı kopyala