Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

SEC Başkanı, Bir Kez Daha Yeni Teknolojiler ile ilgili Konuştu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, 4 Kasım’da düzenlenen Menkul Kıymetler Uygulama Forumu’na katıldı. Gensler, burada kripto varlıklarla ve merkezi olmayan finansla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

SEC Başkanı: Gerçeklere Dayalı Değerlendirmeler Yapacağız

Menkul Kıymet Uygulama Forumu düzenlendi. Bu etkinlikte konuşan isimlerden biri de SEC Başkanı Gary Gensler oldu. Gensler konuşmasında, yeni teknolojik etiketlerin menkul kıymetler tanımlarının gerçeklerini değiştirdiğini reddetti. Burada Gensler’in işaret ettiği etiketler tabii ki merkezi olmayan finans (DeFi) ve kripto varlıklar.

sec baskani bir kez daha yeni teknolojiler ile ilgili konustu 2

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna başkanlık eden Gensler şunları söyledi:

“Bazen insanlar etiketlere odaklanır. Örneğin, ‘merkezi olmayan finans’ (DeFi), ‘para birimi’ veya ‘eşler arası borç verme’ gibi terimler duyuyoruz. Bu kelimeleri gerçek değerinden almak kolay görünebilir. Hata yapmayın: Etiket veya iddia edilen misyon ne olursa olsun, menkul kıymetler yasalarına uygun olup olmadığını belirlemek için belirli bir ürün veya düzenlemenin ekonomik gerçeklerine bakacağız.”

Gensler’in burada dikkat çektiği nokta, yeni sınıflandırmalara değil, gerçeklere ve koşullara dayalı değerlendirmeler yapılması gerektiği. Ayrıca yönetici yine kripto tabanlı varlıkların mevcut menkul kıymet tanımları kapsamına girdiğine dair inancını da işaret etti.

Konuşmasının devamında Ripple ile devam davaya da atıfta bulunan Gensler şunları söyledi:

“Bazı piyasa katılımcıları buna ‘uygulama yoluyla düzenleme’ diyebilir. Ben buna sadece ‘uygulama’ diyorum.”

Yazar: Hazal Orta

Kripto piyasası yapıcısı GSR küçülmeye gidiyor

Kripto sektöründe dalgalanmalar sadece kripto para birimlerinin fiyatlarını değil, şirket kadrolarını da etkiliyor. Kripto piyasasının öncülerinden GSR, üst düzey yöneticilerin ayrılışıyla baş başa. GSR’de Üst Düzey Yöneticiler Ayrılırken Şirket Küçülmeye Gidiyor GSR, kripto sektörünün köklü piyasa yapıcısı, ayı piyasası sebebiyle küçülmeye gidiyor. Birden fazla kaynak, şirketin üst düzey yönetim kadrosunda önemli değişiklikler yaşandığını belirtti. Söz ...

Bağlantıyı kopyala