Bitcoin (BTC) $ 62,056.63 0.03%
Ethereum (ETH) $ 2,420.57 0.19%
BNB (BNB) $ 565.69 1.82%
Solana (SOL) $ 143.42 0.12%
XRP (XRP) $ 0.532054 0.03%
Cardano (ADA) $ 0.351086 0.42%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109853 0.77%
Al veya Sat Paribu

SEC, Bitcoin ETF’lerinde opsiyon işlemlerine yeşil ışık yaktı

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nasdaq borsasında BlackRock’ın Bitcoin borsa yatırım fonu için opsiyon alım-satım hizmeti sunmasına yeşil ışık yaktı. 20 Eylül’de yapılan resmi duyuruda, iShares Bitcoin Trust’ın IBIT kodu altında işlem göreceği belirtildi. Nasdaq, bu opsiyonların diğer borsa yatırım fonlarının opsiyonlarıyla benzer kurallar çerçevesinde işlem göreceğini açıkladı.

Komisyonun açıklamasında Bitcoin opsiyonların borsanın belirlediği başlangıç ve devam eden listeleme standartlarına uyması gerektiği vurgulandı. Borsa, opsiyonların altında yatan menkul kıymetin aktif olarak işlem gören ve geniş bir yatırımcı kitlesine sahip olması gerektiğini belirtti.

Peki, başka onaylar yolda mı? Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, sosyal medya platformunda daha fazla onayın “yakın zamanda geleceği” yönünde tahminlerde bulundu.

Balchunas, “Bu sadece ilk aşama, OCC ve CFTC’nin de onay vermesi gerekiyor” dedi.

“Diğer iki kurumun onay zamanlaması belirsiz. Ancak SEC’in bu süreçteki rolü önemli bir gelişme.”

5 Ağustos’ta IBIT Bitcoin ETF’sinin işlem hacmi 875 milyon doları geçerken, toplam spot Bitcoin yatırım araçlarının hacmi 1,3 milyar doları aştı. Ayrıca, Nasdaq, SEC’e başvurarak spot Ethereum borsa yatırım fonları için de opsiyon işlemlerinin başlamasını talep etti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kyrrex White Label’ın benzersiz çözümleriyle kripto kârınızı nasıl en üst düzeye çıkarabilirsiniz?

Birçok olumsuz tahmine rağmen kripto para piyasası 2023’te yenilikçi teknolojilerdeki patlama da dahil olmak üzere elverişli bir büyümeye sahne oldu. Modern kripto özellikleri, piyasada sundukları benzersiz avantajlar sebebiyle popülerlik kazandı. Kyrrex tarafından popüler bir mesajlaşma uygulaması için tasarlanan ve özelleştirilen otomatik Telegram botları, işletmelere ve bireylere sektördeki varlıklarını geliştirmek için benzersiz bir dizi işlev sunuyor. ...

Bağlantıyı kopyala