Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

SEC, Gemini ve Genesis’e Dava Açtı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto şirketleri genelinde incelemelerine devam ediyor. SEC tarafından yapılan açıklamaya göre kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla kripto şirketleri Gemini ve Genesis’e dava açıldı.

Kripto Şirketleri Gemini ve Genesis’e SEC Davası

ABD’nin kripto alanında düzenleyici kurumlarından birisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan son açıklamaya göre kripto ticaret firması Genesis ve kripto para borsası Gemini, mevduat sahiplerine sunulan yüksek getirili bir ürünle ilişkili olarak bu ürünleri kayıt dışı menkul kıymet olarak sattıkları gerekçesiyle dava açtı.

SEC tarafından yapılan dosyalamaya göre Genesis, kripto para borsası Gemini kullanıcılarının kripto parasını ödünç verdi ve bu süreçte elde edilen gelirin bir bölümü Gemini’ye gönderildi. Daha sonrasında Gemini gelen tutardan yüzde 4’ün üzerinde bir pay alarak kalan gelirleri ise kullanıcılarına gönderdi.

Dosyalamada SEC, Genesis’in bu ürünü menkul kıymet arzı olarak kaydetmesi gerekiyordu ancak bu işlem yapılmadı. Konu hakkında açıklama yapan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü davalar, kripto borç verme şirketlerinin ve diğer aracıların, menkul kıymetler yasalarımıza uyması gerektiğini, bununla birlikte piyasaya ve yatırımcılara açıklamak adına önceki eylemlere dayanıyor.

Yazar: Burak Köse

Paxful Kurucu Ortağı Yeni Kripto Planları Yapıyor

Geçtiğimiz aylarda iflas ettiğini açıklayan Paxful’dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Paxful’un kurucu ortaklarından olan Ray Youssef, kripto alanında çalışmalarına devam etmeyi planlıyor. Ray Youssef Cephesinden Yeni Kripto Girişimi Paxful’un kurucu ortağı Ray Youssef, şirketinin bu yılın başlarında iflas etmesinin ardından eşler arası ticareti yeniden başlatmak adına yeni planlar yapıyor. Civ Kit isimli yeni girişim, ...

Bağlantıyı kopyala