Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

SEC, Kripto Saklama Düzenlemeleri Hakkında Açıklama Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto dünyası son zamanlarda oldukça önemli bir dönemden geçiyor. Bir tarafta düzenleyici baskısı hızla artarken, diğer taraftan şirketler kripto dünyasına milyar dolarlarca yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak ABD Menkul kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bugün yaptığı açıklamada, kullanıcılar ve müşteriler adına kripto para bulunduran ABD borsalarına kayıtlı şirketlerin bu varlıkları bilançolarında bir yükümlülük olarak muhasebeleştirmeleri ve ilgili riskleri yatırımcılara açıklamaları gerektiğini açıkladı.

SEC, Kripto Saklama Düzenlemeleri Hakkında Açıklama Yaptı

SEC’den Kripto Saklama Konusundaki Düzenlemelerine Öneri

Bugün yayımlanan yeni bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kılavuzu, kripto borsaları ve giderek artan bir şekilde kripto para birimi hizmetleri sunan broker’ları ve bankalar gibi geleneksel firmalar da dahil olmak üzere bir dizi borsada işlem gören kuruluşlar için bir dizi rapor sundu.

Raporda, müşteriler adına geleneksel varlıkları korumak için muhasebe kuralları altında yerleşik bir standart olsa da, kripto varlıklarını korumak için açık bir standart yoktur ve şirketler bu düzenlemelere yönelik muamelelerinde farklılık gösterdiği belirtildi.

SEC ek olarak, kripto varlıklarının korunmasıyla ilgili “önemli” teknolojik, yasal ve düzenleyici riskler olduğunu ve sonuç olarak bunların şirketlerin bilançolarına bir yükümlülük olarak yansıtılması gerektiğini söyledi.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Ripple CEO’su Kyle Roche ile İlgili İddiaları Reddetti

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, CryptoLeaks’in iddialarına yanıt vererek, Roche Freedman LLP’den ABD’li avukat Kyle Roche ile hiç konuşmadığını iddia etti. Ripple CEO’su Kyle Roche ile İlgili İddialara Yanıt Verdi Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, CryptoLeaks’in, düzenleyicilerin dikkatini başka yöne çekmek ve davalarda rakip kripto firmalarını hedef almak için Kyle Roche tarafından yönetilen bir kripto hukuk şirketini ...

Bağlantıyı kopyala