Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

SEC’e Binance eleştirisi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Risk sermayesi şirketi Paradigm, Binance davası ile ilgili SEC’i suçladı. Şirket, SEC‘in kural koyma sürecine bağlı kalmadan yasaları değiştirmeye çalıştığını iddia etti.

SECten halka arz savunmasi Coinbasee guvence verilmedi

Paradigm’den SEC’e eleştiri

Paradigm, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) Binance davasında standart kural koyma prosedürlerini atladığı için eleştirdi. Paradigm‘den yapılan açıklamada, SEC’in düzenleyici sınırlarını kesinlikle aştığı ifade edildi. Şirket, kurumun bu tavrına şiddetle karşı çıktığını dile getirdi.

SEC’in Howey testini uygulamasındaki eksikliklere ilişkin endişelerini de vurguladı. Açıklamada, narenciye bahçeleri ile ilgili 1946 tarihli Yüksek Mahkeme davasından kaynaklanan Howey testine güvenildiği ifade edildi.

Şirket, amicus brief’inde birçok varlığın aktif olarak pazarlandığını, satın alındığını ve kâr beklentilerine dayalı olarak alınıp satıldığını ileri sürdü. Açıklamada, SEC’in bunları sürekli olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılmaktan muaf tuttuğuna dikkat çekti. Altın, gümüş ve güzel sanatlar gibi örneklere dikkat çekilerek, yalnızca değer kazanma potansiyeline sahip olmalarının satışlarını doğal olarak bir menkul kıymet işlemi olarak sınıflandırmadığının altı çizildi. Paradigm, kurumun kripto borsalarına yönelik tutumunun menkul kıymetler hukuku ile ilgili endişelere yol açtığını kaydetti.

Yazar: Göker Bilgiç

MicroStrategy, Bitcoin için üçücü tahvil ihracını açıkladı

Bitcoin’e yatırım yapan MicroStrategy, 2024 yılının üçüncü borçlanma hamlesi olarak 2028 vadeli dönüştürülebilir tahviller ihraç etmeyi planladığını açıkladı. Şirket, bu işlemle 700 milyon dolar fon toplamayı amaçlıyor. Toplanan fonların bir kısmı, mevcut borçlarını ödemek için kullanılacak. Elde edilen gelir ile 500 milyon dolarlık mevcut tahvillerin geri ödenecek ve Bitcoin alımı yapılacak. Kalan miktar ise genel ...

Bağlantıyı kopyala