Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

ShapeShift DAO, Kendi Stablecoin’inini Piyasaya Sürüyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yeni kurulan ShapeShift DAO’su kendini stablecoin’ini için kolları sıvadı. Bunun için ShapeShift ile ICHI arasında bir ortaklık kuruldu. Bu ortaklık sayesinde oluşturulacak olan oneFOX isimli stablecoin, Amerikan Doları’na sabitlenecek.

ShapeShift Stablecoin’ini oneFOX Geliyor

ShapeShift, kendi stablecoin’ini oluşturmak için harekete geçti. Bunun için ICHI ile el sıkışan platform oneFOX ile karşımıza çıkacak. oneFOX, USD Coin (USDC) tarafından da desteklenecek. Bu arada Uniswap, Filacoin ve 1inch Network gibi platformlar için de mevcut stablecoin’ler (oneTOKENS) olduğunu belirtelim.

shapeshift dao kendi stablecoininini piyasaya suruyor 2

Tether’ın USDT‘si ve Circle’ın USDC‘si gibi geleneksel stablecoin’lerin aksine oneTOKENS, onları başlatan projeler tarafından kontrol ediliyor.

ICHI kullanarak stablecoin basmak için topluluk üyelerinin kendi kripto para birimi ve biraz da USDC sunması gerekiyor. Bu arada yerel varlığın USDC‘ye oranının da projeden projeye değişeceğini belirtelim.

Örnek vermek gerekirse,

Perlin‘in stablecoin’i yüzde 98’lik para basma oranına sahip. Yani kullanıcılar 100 onePERL için 98 dolar değerinde USDC ve 2 dolar değernide PERL’e ihtiyaç duyar. Diğer yandan Filecoin‘de bu oran yüzde 95’tir. FOX token sahiplerinin token basma oranı ise yüzde 80’lik para basma oranına sahip olacak.

Konuyla ilgili konuşan ICHI temsilcisi Bryan Gross şunları söyledi:

“USDC/USDT ve DAI’nin aksine ICHI, projelerinin toplam kilitli değeri yönetim altındaki fiili varlıklara dönüştürmesine yardımcı olur. Böylece, sabit bir varlık için FOX token’larını satmak zorunda kalmak yerine, FOX’un fiyat hareketini olumsuz yönde etkiler, bu token’lar dolaşımdan kaldırılır. Bu da FOX’un kıtlığını ve fiyatını artırır.”

Yazar: Hazal Orta

Circle, stablecoin birimi USDC’yi Sei ağına taşıyor

Kripto para sektörünün en büyük stablecoin ihraççılarından Circle geçtiğimiz yaza damgasını vuran blokzincir projesi Sei’ye stratejik bir yatırım yaptı. Dolara endeksli USDC’yi ihraç eden şirket, söz konusu token’ı Sei blokzincirine entegre edeceğini duyurdu. Circle’ın bu hamlesi ile Sei, USDC’yi merkeziyetsiz finans platformlarına kendi ağı üzerinden taşıma imkanına sahip olacak. Fortune’a konuşan Sei Vakfı Direktörü Samy ...

Bağlantıyı kopyala