Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Silk Road Suçlamalarında Adı Geçen James Zhong Hapis Cezası Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünya genelinde kripto şirketlerine yönelik bilgisayar korsanı saldırıları artmaya devam ediyor. Bu noktada 2012 yılında yaşanan Silk Road üzerinde gerçekleşen hack saldırısı sonrasında çalınan Bitcoin varlıklarının bir kısmını ABD hükümeti ele geçirmişti. Hükümet ele geçirilen Silk Road Bitcoin’lerinin bir kısmını satışa sunduğunu açıkladı.

Son olarak bu konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road suçlamalarında adı geçen James Zhong’un bir yıl hapis cezası aldığını duyurdu.

James Zhong Bir Yıl Hapis Cezası Aldı

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcılığı, 2012 yılında Silk Road pazarından yasadışı bir şekilde elde edilen Bitcoin ile bağlantılı dolandırıcılık suçlamalarını iletmeyi kabul eden bir kişinin cezasını açıkladı.

silk road btc

ABD Adalet Bakanlığı, James Zhong’un 51.680’den fazla Bitcoin çalmak için bir plan yürütmekle ilgili suçlamalardan bir yıl bir gün hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Bununla beraber ABD Başsavcısı Damian Williams, “Siber suçlular şu mesaja kulak vermeli: Planınız ne kadar karmaşık olursa olsun ve ne kadar uzun sürerse sürsün, parayı takip edeceğiz ve sizi sorumlu tutacağız” dedi.

Yazar: Sena Karakılıç

BTCEX Borsası Özellikleri ile Dikkat Çekiyor (Sponsorlu)

Kripto varlık borsalarına yenileri ekleniyor. Yaz aylarında Seyşeller’de kurulan BTCEX.com da onlardan biri. Kanada’nın Ontario eyaletine kayıtlı olan BTCEX Exchange Limited, forex, para transferi ve sanal para ticareti için Kanada’da MSB lisansı almış olmasıyla dikkat çekiyor. BTCEX Hangi Özelliklere Sahip? BTCEX‘in kurucu ekibi arasında Binance, Huobi ve Bithump‘dan gelen isimler yer alıyor. Bu da aslında ...

Bağlantıyı kopyala