Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Silvergate Capital CEO’sundan Fed ve Dijital Para Yorumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Birçok ülke, kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Çin, bu alanda en hızlı adımları atan ve CBDC’sini somutlaştıran ülkelerin başında yer alıyor. Kripto para destekli Silvergate Capital’in CEO’su Alan Lane de ABD merkez bankasına (Fed) dair beklentilerini paylaştı.

Silvergate Capital CEO: Fed’in Dijital Para Birimi Çıkarması Yıllar Sürer

Silvergate Capital’in CEO’su Alan Lane, Amerikan Merkez Bankası (Fed) destekli bir dijital para biriminin muhtemelen yıllar sonra piyasaya sürülebileceğini söyledi. Ayrıca CEO, kripto para birimi odaklı bir banka olan Silvergate Capital‘in bu yıl dolar destekli bir stablecoin çıkarmaya odaklanması nedeniyle potansiyel rekabetten endişe duymadığını da söyledi.

silvergate capital ceosundan fed ve dijital para yorumu 2

Alan Lane konuşmasına şu sözlere yer verdi:

“Bir ABD CBDC’si piyasaya sürülürse ve bu doğrudan tüketiciye yönelik bir CBDC olursa, bu esasen mevcut veya önerilen diğer herhangi bir stabilcoin ile rekabet edecek demektir. Ancak Federal Rezerv’in yakın zamanda kendi dijital dolarını piyasaya sürmesi pek olası değil. Bununla hiç ilgilenmiyoruz. 2022’de bir şeyler başlatmaya hazırız”

Tabii diğer yandan Fed, henüz kendi dijital dolarını başlatmak ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Silvergate, geçen mayıs ayında, Meta destekli Diem ile bir anlaşma yapmıştı.

Bloomberg‘in haberine göre, California merkezli La Jolla bankası, kripto para birimlerine karşı dolar borç almak isteyen şirketlere borç veren olarak hareket ederek kripto para birimi endüstrisinde önde gelen bir oyuncu oldu. Geleneksel para birimlerine sabitlenmiş olan stablecoin’ler, kripto evreninin hayati bir parçası haline geldi, çünkü yatırımcılar bunları genellikle diğer dijital para birimlerini almak ve satmak için kullanıyor. 

Yazar: Hazal Orta

Tron (TRX) Kaç Dolar?

1 Tron ne kadar, 1 TRX kaç dolar, 1 Tron kaç dolar? 1 TRX kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Tron (TRX) fiyat bilgisine ve Bitcoin’le ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Tron Grafiği TRX/USD Fiyat Dönüştürücü Tron Nedir? Blockchain tabanlı platform olan Tron (TRX), dağıtık depolama teknolojisi ile dünya genelinde dijital eğlence endüstrisine ücretsiz platform ...

Bağlantıyı kopyala