Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Solana Blockchain Ağı Yeniden Çöktü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son dönemlerin en aktif Blockchain ağlarından olan Solana, yeniden bir DDoS saldırısının kurbanı olmuşa benziyor. WuBlockchain tarafından bildirildiği üzere “Ethereum rakibi”  Solana Blockchain ağı, kez bir kez daha çöktü. Diğer taraftan Solana topluluğunun Telegram grubuna göre, ana ağdaki kesinti süresinin ana nedeni DDoS saldırısı olabilir.

solana blockchain agi yeniden coktu2

Solana Blockchain Ağı DDoS Saldırısı Sonrası Çöktü

Solana ağı konsensüs yapısı gereği uygun koşullar altında 700.000 işlemi gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip durumda. Ancak yapılan bir spam saldırısı, bu sayıların çok da üzerine çıkacağından büyük sorunlar oluşturabiliyor.

Blockchain geliştiricilerine göre saldırıya büyük olasılıkla ağda tıkanıklık görevi gören ve ağı çevrimdışına alan boş işlemlerin sürekli olarak oluşturulması neden oluyor.

Solana ağı çöktükten sonra kısa bir süre içerisinde normale döndü. Geliştiricilerin ağın işlem işleme yeteneklerini yeniden canlandırmak için herhangi bir önlem alıp almadıkları ise henüz belli değil. Ancak kısa bir süre önce Solana Labs’ın CEO’su Anatoly Yakovenko‘nun ağın çökmesinin sorun olmadığını söylediğini hatırlatalım.

Merkeziyetsiz çözümlerle çalışırken yavaş bir ağ tercih edilmese de kullanıcılar bu tarz kesintileri pek hoş karşılamıyor. Öyle ki daha önce Solana için tam kesinti süresi de yaşanmış ve oldukça yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Bitcoin ETF’lerinin yeni rekoru bu sefer sevindirmedi

Son sekiz gün içinde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonundan (ETF) 1,2 milyar dolar değerinde çıkış yaşandı. Bloomberg’in verilerine göre, 30 Ağustos’tan 6 Eylül’e kadar olan dönemde Bitcoin fonlarında negatif akış kaydedildi. Bu, söz konusu ETF’lerin 10 Ocak’ta piyasaya sürülmesinden bu yana kaydedilen en uzun süreli net çıkış anlamına geliyor. Bitcoin fiyatı, ...

Bağlantıyı kopyala