Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Solana Labs Ödeme Protokolü Solana Pay’i Başlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Solana Labs, tüccarların ve aracıların doğrudan tüketicilerden kripto ödemelerini kabul etmesine olanak tanıyan Solana Pay adlı bir ödeme protokolünü kullanıma sundu. Solana Pay ile tüccarlar USDC, Solana‘nın yerel token’ı SOL ve Solana Blockchain ağındaki diğer Solana tabanlı token’ları kabul edebilecekler.

İşlemlerin anında gerçekleşeceğini vaadeden Solana Labs, yaptığı açıklamada tüccarların “gerçek zamanlı” ödemeler alacağını da açıkladı.

solana labs odeme protokolu solana payi baslatti 2

Solana Labs, Solana Pay’i Birçok İşbirliği ile Geliştirdi

Solana pay, Circle, Checkout.com, Citcon, Phantom gibi isimler ile ortaklaşa geliştirildi. Ancak Solana Labs, Solana Pay’i geliştirirken FTX ve Slope’dan da dijital cüzdan entegrasyonları için de destek aldı. Örneğin Circle, tüccarların, fonları fiat’a geri çevirebilecekleri bir Circle Hesabı aracılığıyla USDC kabul etmesine olanak tanıyacak. Phantom ise Solana Pay üzerinden işlem yapılması için aracı olacak.

Solana Labs’e göre, müşteri ve tüccarlar Solana’nın daha düşük ücretleri sayesinde daha düşük işlem maliyetleri ile işlemlerini hızla gerçekleştirebilecekler. Solana Labs’ın Ödemeler Başkanı Sheraz Shere, konuyla alakalı olarak verdiği bir demeçte şunları kaydetti:

“Tüccarlar ve tüketiciler gereksiz oynaklık riski almadan sorunsuz bir deneyim istiyor ve tüketiciler yatırımlarıyla işlem yapmak istemiyor. İnsanlar tıpkı nakitte olduğu gibi zincir üzerinde sorunsuz bir şekilde işlem yapabilirlerse, bunun ilgiyi artıracağına ve yeni inovasyonlar yaratacağına inanıyoruz; bu nedenle, protokol geliştiricilerin bunun üzerine yeni ticaret deneyimleri oluşturmasına olanak sağlamak için tasarlandı.”

Yazar: Cem Arslan Kurt

SUI, Piyasaya Güçlü Girdi

Yatırımcıların merakla beklediği Sui (SUI), kripto para borsalarında işlem görmeye başladı. Dev borsalarda listelenmeye başlayan SUI, piyasaya hızlı girdi. SUI, ilk işlemlerde 2 doları aşarken, hacim 160 milyon doların üzerine çıktı. SUI, İlk İşlemlerde yüzde 1.900 Yükseldi Sui Network ana ağının token’ı SUI, Binance, OKX, KuCoin ve Bybit gibi önde gelen borsaların hepsinde işlem görmeye ...

Bağlantıyı kopyala