Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Solana Tabanlı Grape Network, 1,2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Solana tabanlı Grape Network, Seed finansman turunu tamamladı. Turun sonunda şirket, 1,2 milyon dolar toplamayı başardı. Yatırım turuna SkyVision Capital, Definitive Capital, LongHash Ventures, Double Peak Group ve Solana Capital katıldı. Finansman turunu yöneten şirket ise Multicoin Capital oldu.

Grape’in kitle fonlama platformu olarak faaliyet gösteren Raydium AcceleRaytor, IDO aracılığıyla 600 bin dolar toplamıştı. Seed finansman turu da bunun hemen ardından geldi.

Grape Network, Yeni Yatırım ile Ekibini Büyütecek

Bu arada söz konusu IDO, geçen hafta Solana’nın kesintiye uğramasında etkili oldu. Çünkü, IDO sırasında botlar da dahil olmak üzere çok sayıda katılımcı aktif oluyor. Bu da ağda hizmet reddi (DoS) saldırısına neden oluyor. Bu arada bu süreçte, blokzinciri saniyede 400 bin işlem gerçekleştirmeye çalışıyordu.

Protokoldeki önemli isimlerden biri olan Dean Pappas, The Block’a verdiği röportajda, Grape’in Seed finansman turunun da token satış yoluyla artırıldığını belirtti. Pappas, “Eldeki yeni sermaye ile ekipteki kişi sayısı ikiye katlanacak” dedi. Bu arada Grape’in mevcut ekibinde 10 kişi çalışıyor.

solana tabanli grape network 12 milyon dolar yatirim aldi 2

Grape Network, genel olarak, merkezi olmayan özerk kuruluşlara (DAO’lara) toplulukarlını daha verimli şekilde yönetmelerine yardımcı olacak araçlar sağlıyor. Pappas bu araçlarla ilgili de şunları söyledi:

“Araçlarımızın amacı, dikkati yönlendirmek, grupları ve komiteleri daha verimli bir şekilde organize etmek ve bir topluluğun misyonunu doğrudan ilerleten çalışmaları teşvik etmektir”

Grape’in ilk aracı Grape Access, DAO’ların cüzdan bakiyelerine göre topluluk üyelerine özel erişim sağlamasına olanak tanıyor. Bunun için sosyal hesapları, kriptografi anahtarlara bağlıyor.

Grape protokolü şimdilik yalnıza Solana ekosistemine hizmet ediyor. Bu arada bu protokolü kullanan popüler Solana projeleri de şöyle sıralanıyor: “Sabre Labs, Degen Ape Academy, SolanaMonkeyBusiness.

Seed finansmanı nedir?

Girişimler farklı yatırım süreçlerinden geçebiliyor. Seed finansmanı da bunlardan biri. Bu finansman sürecinde yeni bir ürün ya da hizmetin Ar-Ge faaliyetlerinin ardından ortaya çıkarılması için kullanılacak sermaye sağlanıyor.

Yazar: Hazal Orta

FTX Para Çekme İşlemlerini Yeniden Başlattı

Sorunlu kripto para borsası FTX, kullanıcıların para çekme işlemlerini askıya almıştı. Kripto borsası FTX, birkaç günün ardından para çekme işlemlerini yeniden başlattı.  FTX Para Çekme İşlemlerini Yeniden Açtı Nansen tarafından sağlanan zincir üstü verilere göre sorunlu kripto borsası FTX, para çekme işlemlerini yeniden açtı. Para çekme işlemlerinin yeniden açılmasıyla birlikte bir kullanıcı 2.6 milyon dolar ...

Bağlantıyı kopyala