Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Sosyal Medyada En Çok Konuşulan 3 Kripto Para Birimi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para piyasasına olan ilgi her geçen gün artıyor. Bunun en somut örneğini sosyal medyada görüyoruz. Birçok kripto para yatırımcısı, fikirlerini söylemek için soluğu hızlaca sosyal medya platformlarında alıyor. Bu da sosyal medyada kripto para birimlerinin konuşulmasını artırıyor. Son olarak Global Data, bu konuya dair bazı istatistikleri yayımlayan şirket oldu.

Sosyal Medya Hangi Kripto Para Birimlerini Konuşuyor?

Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Shiba Inu ve diğerleri. Piyasada merak edilen ve çok konuşulan birçok kripto para birimi var. Global Data’nın yeni araştırmasına göre, Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere, sosyal medyada kripto para birimlerinin konuşulması önemli ölçüde arttı.

sosyal medyada en cok konusulan 3 kripto para birimi 2

Listenin ilk sırasında tabii ki piyasa değeri açısından da lider olan kripto para birimi Bitcoin var. 881 milyondan fazla kez sosyal medyada konuşulan Bitcoin’in fiyat hareketleri, SEC’in ETF onayları ve Elon Musk’ın yorumlarıyla daha fazla konuşulma elde etti.

İkinci sırada ise 305 milyondan fazla konuşulan Ethereum (ETH) yer alıyor. DeFi, NFT ve Metaverse gibi kavramlar Ethereum’un gücüne güç kattı diyebiliriz.

Üçüncü sıranın ismi 150 milyondan fazla konuşulan Dogecoin (DOGE). Dogecoin’in bu listede yer olmasında tabii ki bir Dogecoin destekçisi olarak bilinen Tesla CEO’su Elon Musk‘ın etkisi büyük.

Dogecoin’in biraz gerisinde yer alan kripto para birimi ise Cardano (ADA) oldu. Ayrıca en çok bahsedilen diğer kripto para birimleri ise şöyle sıralandı: Polkadot, Binance Coin, Tether, Solana ve Shiba Inu. Bunların arasında Shiba Inu‘nun konuşulması bir önceki yıla göre yüzde 16.000 oranında arttı.

Yazar: Hazal Orta

Elon Musk, Dogecoin Davasını Bitirmek İstiyor

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’a geçtiğimiz aylarda Dogecoin’i desteklediği gerekçesiyle dava açılmıştı. Ayrıca Elon Musk’ı kripto para birimini desteklemek için açılan 258 milyar dolarlık davaya yeni isimler de eklenmişti. Son olarak Elon Musk açılan bu davayı bitirmek istiyor. Elon Musk, Dogecoin Davasının Bitmesini Talep Ediyor Elon Musk, ABD’li bir yargıçtan kendisini Dogecoin kripto para birimini desteklemek ...

Bağlantıyı kopyala