Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Spot Ethereum ETF’lerin işlem ücretleri belli oldu: Ne ifade ediyor?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’de spot Ethereum ETF başlatmaya hazırlanan sekiz ihraççı, ETF’lerin başlangıç işlem ücretlerini belirledi. Grayscale’in belirlediği işlem ücreti dikkat çekti.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, spot ETH ETF’lerin önümüzdeki hafta lansman yapacağını düşünüyor. Seyffart, ETF’lerin işlem ücretleri hakkında bir tablo yayımladı. Tabloda, Grayscale’in (ETHE) yine en yüksek işlem ücretine sahip olduğu görüldü. Grayscale, Bitcoin ETF’lerinde yaptığını Ether’de de yapacak mı?

Spot Ethereum ETF’lerde detaylar

Spot Ethereum ETF’lerde ProShares haricindeki ihraççıların işlem ücretleri ortaya çıktı. Grayscale’in ETH ETF ürünü yüzde 2,5 işlem ücretiyle başlayacak. BlackRock, spot Ethereum ETF’lerin işlem ücretini yüzde 0,25 olarak belirledi.

spot ethereum etf veri

Benzer tablo spot Bitcoin ETF döneminde de görülmüştü. Grayscale yüksek işlem ücretiyle başlamış, BlackRock ise en az işlem ücreti alan ihraççı olmuştu. Spot Bitcoin ETF’ler başlangıçta Grayscale’den gelen satışlar ile baskılandı. Yüksek işlem ücreti GBTC’de uzun süreli bir net para çıkışını beraberinde getirdi. BlackRock ise düzenli para girişleriyle en büyük BTC fonu oldu.

Spot Ethereum ETF’lerde de aynı senaryonun gerçekleşebileceği konuşuluyor. Grayscale, başlangıçta para çıkışlarına imza atabilir. Bu durum ETH’yi baskılayabilir.

BlackRock, spot ETH ETF’inde 2,5 milyar dolar para girişi gerçekleşene kadar yüzde 0,12 üzerinden işlem görecek. Belirlenen birikimden sonra yüzde 0,25’e yükselecek.

Bitwise, Fidelity, Franklin Templeton, 21Shares ve VanEck ilk etapta işlem ücreti almayacak. Beş ihraççı, belirlenen koşullar gerçekleştiğinde işlem ücreti almaya başlayacak.

Grayscale, Grayscale’in spot Ethereum ETF’sinin yüzde 10’unun Ethereum Mini Trust’ı oluşturacağını ve bunun 1 milyar dolarlık tohum yatırımı sağlayacağını açıkladı.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Blockchain İle İlgili Herkesin Bilmesi Gereken 5 Sorun

Blockchain, son zamanların önemli teknolojik yeniliklerinden biridir. Her endüstri, sağlık, eğitim, finans, sigorta, lojistik veya tedarik zinciri Blockchain’i benimsiyor. Blockchain sadece mevcut sistemleri daha şeffaf ve güvenli hale getirmekle kalmadı, aynı zamanda onları güvenilir hale de getirdi. Dolayısıyla, Blockchain teknolojisinin benimsenmesinde muazzam bir büyüme yaşandı. Peki ya Blockchain gerçekten göründüğü gibi mi? Doğru cevap, hayır ...

Bağlantıyı kopyala