Bitcoin (BTC) $ 62,247.68 0.09%
Ethereum (ETH) $ 2,431.16 0.39%
BNB (BNB) $ 563.70 0.13%
Solana (SOL) $ 144.62 0.44%
XRP (XRP) $ 0.531464 0.14%
Cardano (ADA) $ 0.35035 1.15%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109667 0.04%
Al veya Sat Paribu

Sri Lanka, Kripto Girişimleri için Bir Ekip Oluşturacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Sri Lanka kabinesi, dijital bankacılık, blok zinciri ve kripto madenciliği çözümlerine yönelik girişimleri denetleyecek bir ekip oluşturmayı düşünüyor. Hükümet Enformasyon Bölümü’nden yapılan basın açılamasına göre; basın açıklamasında dijital çözümler üzerine odaklanılan alanlarda yabancı yatırım çekme hedeflerinin olduğu bildirildi.

Oluşturulacak ekip ayrıca, blok zincirinin benimsenmesi durumunda kara para aklamayı, terörizmin finansmanını ve teknolojiyle ilgili diğer suç faaliyetlerini önlemenin yollarını arayacak.

sri lanka kripto cozumleri icin bir ekip olusturuyor 2

Sri Lanka Oluşturulacak Ekip ile Rekabete Ayak Uyduracak

Sri Lanka oluşturacakları ekip ile halihazırda blok zinciri ve kripto sektörünü değerlendirme sürecinde olan diğer Güney Asya akranlarına ayak uydurmayı amaçlıyor. Bu yılın Kalkınma Koordinasyon ve İzleme Bakanı olan bir kabine üyesi olan Namal Rajapaksa, ekonomiyi geliştirmenin bir parçası olarak ülkede block zincir teknolojisini kullanılmasını gerektiğini dile getirmişti.

Rajapaksa, ayrıca ülkenin blok zincirine daha fazla odaklanması gerektiğinin altını çiziliyor. Bununla beraber, ülkenin potansiyelini daha küreselleştirebilecek, dijital ekonomisini genişletebilecek ve aynı zamanda e-ticaret platformları oluşturabilmek için block zincir kullanması gerektiğini savundu. 

Hükümet yetkilisi, sektörün büyük döviz yaratabileceğini ve aynı zamanda büyük ölçekli istihdam yaratabileceğini söyledi.

Yazar: Sena Karakılıç

Binance US, SEC’e Karşı Çıktı

Kripto borsası Binance US, SEC’in şirket varlıklarının dondurulması ilişkin talebine karşı çıktı. Borsa, bugün yapılacak duruşma öncesi yaptığı savunmasında geçici kısıtlamanın kaldırılmasını istedi. Borsadan yapılan açıklamada, bu adımın operasyonları etkili bir şekilde sona erdireceğini iddia etti. Binance US’ten SEC Yorumu Binance US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun geçici kısıtlama için acil talebini ‘acımasız’ olarak ...

Bağlantıyı kopyala